Testujeme: Samsung S8500 Wave, Sony Ericsson Vivaz Pro a další

4

V redakci pro vás právě testujeme nové mobilní telefony. Jde o špičkový mobil v hodinkách od LG, Samsung S8500 Wave s novým operačním systémem Bada, Sony Ericsson Vivaz Pro s QWERTY klávesnicí a Nokii 7230.

V diskuzi pod článkem (nebo přímo na naše emaily v sekci kontakty) můžete pokládat dotazy ohledně právě testovaných telefonů. Zajímá vás, jak se chová ta či která funkce? Chcete se dozvědět, zda si telefon poradí s určitým typem souborů, zda obsahuje určitou aplikaci nebo jakou má výdrž baterie při určité činnosti? Stačí se zeptat, rádi odpověď zařadíme do recenzí. Ještě lépe vám tak budeme moci poradit s výběrem vašeho nového telefonu.

Nepřehlédněte ani dřívější recenze testovaných telefonů.

Uvedené telefony máme v redakci a právě je pro vás testujeme. Pokud vás cokoliv zajímá, zeptejte se.

LG GD910

Už vám nevoní klasické telefony? Pak nezbývá než přeřadit na novou vlnu, kterou jsou hodinky s telefonem. LG nabízí opravdu špičkové, s dotykovým displejem, kamerkou pro videohovory, fotoaparátem a schopností odolat zvýšené vlhkosti.

TIP! Přečtěte si naše preview LG GD910: voděodolný telefon v hodinkách


LG GD910

Samsung S8500 Wave

Samsung v Barceloně představil první telefon s operačním systémem Bada. Novinka je však zajímavá i svou špičkovou výbavou. Jako první na světě nabídne Super AMOLED displej s jemným rozlišením, Bluetooth 3.0 nebo Wi-Fi standardu 802.11n. Nechybí ani nahrávání a přehrávání HD videa a další žhavé novinky!.

TIP! Přečtěte si naše preview Samsung S8500 Wave: nová éra přichází


Samsung S8500 Wave

Sony Ericsson Vivaz Pro

Alternativou k již několik týdnu prodávanému modelu Vivaz se stane Vivaz Pro. Nabídne shodnou funkční výbavu v čelé s operačním systémem Symbian a schopností natáčet HD video, ale přidává i plnohodnotnou QWERTY klávesnici.

TIP: přečtěte si také první informace: Sony Ericsson Vivaz Pro: když doteky nestačí


Sony Ericsson Vivaz Pro

Nokia 7230

Nokia představila nový módní vysouvák s označením 7230. Vzhledem k ceně zaujme slušnou výbavou a těšit se můžeme i na několik novinek. Chybět nebude 3,2 Mpx fotoaparát, rádio, paměťové karty nebo nový emailový klient.

TIP: přečtěte si také preview: Nokia 7230: levný módní vysouvák pro rok 2010


Nokia 7230
Diskuze ke článku
Patrik
Dobrý den, měl bych několik dotazů k recenzovanému telefonu Samsung S8500 Wave:
1.) Je opravdu displej Super AMOLED dobře čitelný i na přímém slunci?
2.) Navigace - je zcela zdarma? Funguje i v offline režimu, něco na způsob Ovi map u Nokie? Nebo je nutné připojení přes nějaké datové služby?
3.) Jak je to s přehráváním flash aplikací na internetu? Četl jsem v diskuzích, že s tím má tento telefon problémy. Je to pravda?
4.) Jaký je Váš názor na systém Bada? Myslíte si, že má tento systém budoucnost?

Děkuji za odpovědi.
Michal Maliarov
Michal Maliarov
Zdravím. Recenze na Wave je již hotova a budete si ji moci přečíst již ve středu. V krátkosti se vám ale pokusím odpovědět:

1) Displej je opravdu skvěle čitelný na přímém slunci díky využité technologii, které mu pomáhá i v mnohých dalších směrech.
2) Bohužel s navigací se Samsung trefil trochu vedle. Nejen, že je placená, ale potřebujete připojení k internetu a měsíční paušály. Více v recenzi.
3) S Flashem je to proměnitelné. Některé stránky zvládá přístroj bez problémů, na dalších si neškrtnete. Problémy tedy rozhodně jsou.
4) Bada má rozhodně budoucnost, je to dle mého názoru zatím jeden z mála systému, který se jednoduchostí a uživatelskou přívětivostí přiblížil tolik oblébenému iPhonu. Uplyne doba, během které se bude vylepšovat a vyvíjet a určitě koukáme na jednoho ze žhavých kandidátů na nejoblíbenější systém.

Doufám, že jsem pomohl. Mnohem více se o telefonu dozvíte z brzké recenze.
mlok
Ahoj,rad bych se zeptal,na moznost poslechu radii pres web v mobilu.Jak je na tom Samsung,popr.SE?vlastnim Nokii,kde je nove aplikace v Radiu-Internet.radia a neni problem si temer jakekoliv radio najit a nasledne poslouchat.zajimaji mne predevsim zahranicni radia (BBC,Absolute apod.)
Je mi jedno,zda-li to pujde pres nativni aplikaci,pripadne pres (ne)fungujici flash v prohlizeci.diky moc.
Patrik
Dobrý den,
děkuji za Vaše odpovědi.Už se těším na zítřejší recenzi. Odpovědi 2) a 3) mně však moc nepotěšily:-( Doufal jsem, že Samsung napodobí Nokii a bude poskytovat navigaci zcela zdarma. Rozhoduji se mezi tímto Samsungem a Nokií X6 nebo ještě zvažuji, že bych počkal na Nokii N8, zde je však otázka, jakou Nokia nahodí cenu.
S pozdravem
Patrik

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze