Testujeme Samsung Galaxy Tab 7.7: první dojmy a videopohled

17

Do redakce nám zavítal očekávaný Galaxy Tab 7.7, který představuje velmi kvalitně vybavený tablet s kompaktními rozměry a povedeným designem. Podívejte se na náš videopohled, fotografie a krátké první dojmy z novinky.

Tablet nyní v redakci testujeme. Co vás zajímá? Co máme vyzkoušet? Ptejte se nás v diskuzi pod článkem!

Samsung opravdu vyplňuje každou skulinu na trhu a vedle 10,1 a 8,9 palcového modelu nabízí i tablety s menšími displeji. Na trhu již je model se sedmi palci Galaxy Tab 7.0 Plus, který už dostal méně vybavenou náhradu a na jaře se přestane prodávat. Kdo tak bude chtít kompaktní tablet od Samsungu se špičkovou výbavou, bude tento nový Galaxy Tab 7.7 za chvíli jedinou volbou.

Hardwarově musíme nový tablet pochválit. Je neobyčejně tenký a lehký a vzhledem k menšímu displeji také velmi kompaktní. Konstrukce je prvotřídní a vše působí velmi hodnotně. Na zadní straně nehledejte žádný plast, nýbrž pěkně velký kus kovu. Zpracování je příkladné a tablet v rukou působí velmi dobře.

Samsung Galaxy Tab 7.7 – videopohled

Kritiku si opět zaslouží nestandardní 30-ti pinový konektor, kterým se tablet i nabíjí. Klasický microUSB chybí. Nevíme, proč v tomto musí Korejci za každou cenu napodobovat Apple a uměle zhoršovat kompatibilitu. Pokud se vám tablet vybije, nemůžete si jej nabít některou ze všudypřítomných microUSB nabíječek, kterou má dnes každý. Zamrzí také absence HDMI konektoru.

Pochvalu si naopak zaslouží špičkový Super AMOLED Plus displej, který do tabletů přináší vskutku živé barvy a výjimečně kontrastní zobrazení. S displejem souvisí také operační systém Android 3.2 s nástavbou TouchWiz. Nyní došlo na lámání chleba. Bude opět systém špatně vyladěný, jako u jiných Samsung tabletů se sekajícími se widgety? Ulevilo se nám, když jsme zjistili, že situace je mnohem lepší. Vykreslování widgetů je mnohem plynulejší a už téměř srovnatelné s konkurencí. Stále to ale není ideální a například rotace displeje a následné vykreslování widgetů je stále nepochopitelně pomalé.

Z hardwarových parametrů je jasné, že tabletu až na výše uvedené nic podstatného nechybí. Výkon je výborný, přítomen je 3G modul i dostatečná paměť a potěší i relativně kvalitní fotoaparát.

Tablet nyní v redakci testujeme. Co vás zajímá? Co máme vyzkoušet? Ptejte se nás v diskuzi pod článkem! Recenzi přineseme hned, jak skončí kolotoč kolem MWC v Barceloně.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab 7.7

Kompletní specifikace
Konstrukce196,7 × 133 × 7,9 mm, 340 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED Plus, 7,67" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát3 Mpx (1 600 × 1 200), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4210, CPU: 2×1,4 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor5 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, 15 000 Kč
Diskuze ke článku
anywh
"za každou cenu napodobovat Apple"
už si odpusťe ty nesmysle.....to vás vůbec nenapadlo, že holt pro velký přístroj je třeba trochu větší (stabilnějsí) připojení? ...
anywh
samozřejmě s Apple nic nesrovánejte, tohle je prostě plnohodnotné PC (widgety, mass storage, otevřenost, ...)...takže se chci hlavně zeptat, v jaké kvalitě jdou videohovory v gTalk či Skypu?
děkuji
Akyra
Nedovolil bych rici, ze se vsechno kopiruje. A uz vubec bych nezakazal to prodavat kvuli podobnosti s IPad. Ale je pravda, ze s tim konektorem je zrejma inspirace u Apple. Proste na tom prislusenstvi chteji taky vydelat. Nekdy jde inspirace s Applem tak daleko, ze uz prvni tab ma nesmyslne umistene repracky jako Iphone 4 a to dva na vysku. Asi proto, ze ty zarizeni dela jedna linka na vychode. Acer a Hunwei to ma taky. Pritom je to pro stereo uplne nesmyslne. A taky je otazka prokoho je tento tablet..uz to neni tak kapesne a pohldne pro jednu ruku jako Tab 2 a ani dispej neni tak velky jako u 8.9..takze neco mezi, tim to ztraci vyhody tech dvou..velky displej a mala velikost..
Romualdo
Musím pochválit za pěkný videopohled a těším se na recenzi.
Osobně si myslím, že Galaxy Tab 7,7 má nejlepší displej ze všech Galaxy Tab.
Škoda toho stále nedoladěného systému.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze