Německý soud zakázal prodávat Samsung Galaxy Tab 7.7 v celé EU

17

Chcete-li si koupit tablet Samsung Galaxy Tab 7.7, pak dlouho neváhejte a objednávejte, dokud to jde. Německý soud totiž na podnět Applu zakázal prodej tohoto tabletu na celém území Evropské unie. Ukončil tím soudní spor, který se mezi těmito dvěma rivaly táhne už od minulého roku.

Německý vrchní zemský soud v Düsseldorfu zakázal včera prodej tabletu Samsung Galaxy Tab 7.7 na celém území Evropské unie. Apple tímto vítězí v patentové válce, která se táhne už od minulého roku. Rozsudek se netýká Německa, ale pouze z toho důvodu, že v samotném Německu byl zakázán prodej Samsungu Galaxy Tab 7.7 už v říjnu minulého roku. Podle soudu porušuje Samsung Galaxy Tab 7.7 práva k průmyslovému vzoru společnosti Apple týkající se designu jeho iPadu. Laicky řečeno, Samsung Galaxy Tab 7.7 je iPadu až příliš podobný, hlavně co se týče zadní strany a hran.

Samsung Galaxy Tab 7.7

Společnost Samsung vzápětí vydala toto prohlášení:

Samsung je zklamán rozhodnutím soudu. Přijmeme veškerá dostupná opatření, včetně právních kroků, k ochraně našich práv k duševnímu vlastnictví a obraně proti nárokům společnosti Apple, aby naše výrobky zůstaly dostupné pro spotřebitele v celé Evropské unii.

Soud naopak odmítl odvolání Apple proti prodeji většího tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1N. Předchozí model 10.1 byl v Německu též zakázán prodávat, podobně jako Galaxy Tab 7.7. Soud ale shledal, že nový model 10.1N má již takové úpravy, že se už iPadu tolik nepodobá a průmyslový vzor Applu neporušuje.

Apple iPad

Co na rozhodnutí soudu říkáte? Jaký jiný tablet byste si místo Samsung Galaxy Tab 7.7 koupili? Byl by to nový Nexus 7?

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Hoskin
Apple je ta největší sv..... Když nemůže poctivě na konkurenci, tak musí prostě takle nefér přes soudy. Jak má podle nich vypadat Tablet aby nebyl podobný tomu jejich? asi má byt troúhelníkovej.
(musel jsem si nějak ulevit,a někam postnout můj názor)
Larkin
Hoskin: Já jim rozumim..Tebe by nenaštvalo investovat mraky peněz do vývoje něčeho co má pak úspěch a krysy přijdou a pouze zkopírujou základ, přihoděj pouze (ano pouze) své detaily, aby z toho bez tolika nákladů jako ty profitovali? Já bych vraždil..

(pro tupce: na to aby to člověk pochopil, nemusí být fanda applu)
Miki
Apple to trochu přehnal, ale co samsung udělá další tablet co applu zatopí :D
ja
Aple to vždy přehani misto aby se snažili vymyslet něco noveho pořadny mobil a ne ty hnusy co pořad dělaji. Malej displej jednotny tvar žadna vybava.Kdyby ty penize co n¨vynaložili na trapne soudy dali raděj na charitu třeba na deti do děckych domovu. ne Hold kokoti se budou chovat vždy jako kokoti co vic k tomu dodat. jo jedna vec když budu hulit sveho šefa tak uděla taky max aby mi vyhověl totež dělaji manageři s APPLE na soudě jinak to neni normalni

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze