Testujeme nejvybavenější verzi OnePlus Nord s 256GB pamětí

Videopohled s unboxingem a prvními dojmy
7
Testujeme nejvybavenější verzi OnePlus Nord s 256GB pamětí
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • K telefonu je dodávána nabíječka, USB kabel a praktické ochranné pouzdro
  • Samotný OnePlus Nord je v modré variantě velmi elegantním přístrojem
  • Nejde o přerostlý telefon, perfektně se drží v jedné ruce

Výrobce OnePlus po delší době upustil od vydávání pouze vlajkových telefonů ve dvou variantách a v letošním roce jsme se dočkali i zajímavého Nordu. Mobil vyšší střední třídy, který cílí na náročné uživatele, jež však nechtějí za nový telefon utrácet částky přesahující 20 tisíc korun. Novinku tak pořídíte již za necelých 11 tisíc korun. Na náš test ovšem dorazil Nord ve variantě 256+12 GB, která se na českém trhu prodává za necelých 14 tisíc korun.

OnePlus Nord – Unboxing a první dojmy

Zajímavá krabička

O pozornost se telefon hlásí již skrze prodejní balení, které je rozhodně netradiční a kombinuje černou a modrou. V útrobách najdeme samozřejmě telefon, prospekty, červeně zbarvený datový/nabíjecí kabel, který má na jednom konci USB-C, na druhém USB-A, a koncovku nabíječky. Přidanou hodnotou je ochranné silikonové pouzdro, za jehož přítomnost výrobce chválíme.

OnePlus Nord

Padne do ruky jako ulitý

OnePlus dokázalo připravit moderní novinku, která není přerostlá. Má sice 6,44palcový AMOLED displej, mimochodem skutečně velmi kvalitní, ale tipovali byste mnohem méně. Telefon se příjemně drží i v menší dlani a nepůsobí mohutným dojmem. Velmi dobře umístěná jsou také tlačítka a dobře se tisknou.

Výrobci se povedl také design. Zadní světle modrá strana vypadá velmi lákavě, ačkoliv mi vzdáleně připomněla loňský Samsung Galaxy A40. Na každý pád ale OnePlus Nord působí svěžím dojmem a v záplavě podobných telefonů dokáže obstát. Smířit se nicméně jako již tradičně musíte s ulpívajícími otisky prstů. Vertikálně orientovaný modul čtyř zadních fotoaparátů vystupuje jen nepatrně nad okolní povrch a pokud byste chtěli povrch zadní strany uvést do jedné roviny, lze to. Je ale nutné využít služeb již jednou vzpomenutého ochranného pouzdra.

Výbava smartphonu je postavená na co nejvyšším výkonu, což se OnePlus tradičně daří. Nord je osazen Snapdragonem 765G, 8GB operační pamětí a 256GB úložištěm. Jde o nadstandardní kombinaci ve vyšší střední třídě. Tradiční jistotou je prostředí Androidu 10 a nadstavby Oxygen OS. Připraveny jsou červencové bezpečnostní záplaty a optimalizace se prozatím jeví jako výborně zvládnutá.

OnePlus Nord

OnePlus Nord v redakci nadále testujeme a pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Technické parametry OnePlus Nord 12+256 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce158,3 × 73,8 × 8,2 mm, 184 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6,44" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 765G, CPU: 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 620
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 115 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2020,
Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Já chci srovnání fotek s iPhone Sračka Edition (zkráceně SE 2020).
Martin Mahovský
Martin Mahovský
Prosím o test jak se chová příchozi hovor na SIM 2 pokud mám hovor na SIM1. Zkoušel jsem oslovit i majitele, ale zatím bez infa. Vím je to stejné pro 8/128 i pro 12/256,ale je to pro mě hlavní parametr.

Děkuji.
Ján Kmec
Ján Kmec
Ako to je zo zvukom z reproduktorov napríklad pri hudbe, keď je v okolí viac hluku. Je veľmi cítiť slabší zvuk?
Michal Antoš
Michal Antoš
Prosím o důkladný test fotoaparátu, děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze