Testujeme HTC Evo 3D: první dojmy z dalšího „3Déčka“

37

V naší redakci se aktuálně zabydlela 3D odpověď na LG Optimus 3D. Svůj telefon s 3D displejem totiž přichystalo také HTC. Opět nechybí dvojice kamer umožňující pořizování trojrozměrných fotografií či videí. Pozadu nezůstává ani zbylá výbava v čele s dvoujdárovým procesorem.

HTC EVO 3D - oficiální fotografie

Pomalu ale jistě si zřejmě budeme muset zvykat na přítomnost 3D telefonů. Prvenství sice ukořistilo LG, nicméně HTC se přidalo jen pár dní po něm. Do Evropy včetně České republiky se dostal model Evo 3D. V jednoduchosti lze říci, že výbavou až na malé detaily kopíruje vlajkovou loď Sensation. Počítejte tak s dvoujádrovým procesorem o taktu 1,2 GHz. Doslova obří je paměť RAM dosahující na hodnotu 1 GB (LG Optimus 3D nabídne jen polovinu). Shodný s modelem Sensation je displej. Opět tedy plocha 4,3 palců a jemné rozlišení 960 x 540 pixelů. Operační systém Android je přítomen v aktuálně nejnovější verzi 2.3.4 Gingerbread.

Nejpůsobivěji působí samozřejmě zadní strana s dvojicí čoček

Otázkami obklopené 3D

Jelikož jsou na trhu pouze dva 3D telefony, celkem logicky se nabízí možnost jejich srovnání. Samozřejmě i to máme v plánu, ale nyní jen stručně. Technologie 3D displeje je u HTC Evo 3D naprosto stejná jako u LG Optimus 3D. Nad klasickým displejem se nachází ještě jedna vrstva, která je funkční jen když je potřeba zobrazit 3D. Na Evo 3D je lepší se koukat z větší blízkosti, než na Optimus 3D. Omezení na konkrétní úhly platí stále. Velkou výhodou HTC je jemnější displej. Ve výsledku vypadá i 3D zobrazení lépe a jednolité pixely nejsou tolik vidět, jako tomu je u Optimus 3D.

HTC EVO 3D – videopohled

Co nás však nemile překvapilo je fakt, že na 3D u HTC skoro nenarazíte. Optimus 3D nabídl speciální 3D menu a 3D hry. U HTC na tento luxus rovnou zapomeňte. 3D se na Evu 3D dočkáte pouze při snímání v aplikaci fotoaparátu, nebo při prohlížení 3D fotografií či videí. Marně byste hledali třeba hry. Co hůř, žádné zatím ani nejdou stáhnout. Přepínání na 3D probíhá pomocí posuvníku na pravém boku. Práce s ním je však jedním slovem nepohodlná. Mnohem lépe se pracuje s tlačítkem, jenž se nachází vedle. Ano, je to spoušť fotoaparátu. Navíc výborně zpracovaná – je velká, dvoupolohová a skvěle se tiskne.

Co nás dále (ne)zaujalo

HTC je známé tím, že dbá na použití velkého množství kovových materiálů ve svých modelech. Evo 3D je ovšem spíše plastové. Kov byl použit jen u předního rámečku. Vyloženě chybou to není, neboť například zadní strana je z měkčeného plastu s příjemným vroubkováním. Systém přístupu k baterii je velmi podobný modelu Sensation. Manipulace se skořápkou telefonu je ale mnohem obtížnější. Po sejmutí překvapí baterie. Čím? Nabízí úctyhodnou kapacitu 1730 mAh, která o sobě v prvních dnech testování dává pozitivně vědět.

Ukázkové fotografie


Až do příchodu Eva 3D platilo, že dvoujádrový telefon automaticky dokáže nahrávat videa ve FullHD rozlišení. Z nepochopitelných důvodů to Evo 3D neumí a budete si muset vystačit s maximálním rozlišením 1280 x 720 pixelů a to jak ve 2D, tak ve 3D. Plynulost je na krásných 30 snímcích za vteřinu. Zklamáním je absence kontinuálního ostření při záznamu. Pokud se zastavím u fotografií, zmíním, že maximální rozlišení činí 5 megapixelů pro 2D snímky a 2 megapixely pro trojrozměrné obrázky. Specialitkou HTC je možnost výběru formátu trojrozměrných fotografií. Kvalitu snímků můžete posoudit sami. Za sebe mohu říci, že bohužel nevidím žádný posun kupředu a i za slušných světelných podmínek nejsou fotografie zcela ostré.

Ukázková videa

Testovací video - 3D exteriér (720p) (20,09 MB, mp4)

Testovací video - 2D exteriér (720p) (27,07 MB, mp4)

Telefon právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi zde pod článkem nebo na Facebooku i Twitteru.

Technické parametry HTC EVO 3D

Kompletní specifikace
Konstrukce126 × 65 × 12,1 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 730 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2011, 14 999 Kč
Diskuze ke článku
MobALL
Slušný mobil !
Raptor
Konecne porádné 3décko LG se za pořádné považovat nedá protože bude mít hroznej počet poruch :D
Tomík :D
Nic moc video :(...ale jinak se mi o něco více celkově líbí LG...těším se na případné srovnání :)
Patto
Hlavne konecne nejaka recenzia na tento mobil :D cakam na nu uz mesiac pomaly. Vela ludi ho ma uz aj doma ale ziadne recenzie. Som nechapal.

Tento web som nepoznal ale chvalim, ze su prvi v CZ/SK s recenziou na tento mobil ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze