Testujeme Honor 90 Lite, cenově dostupnou novinku s neuvěřitelně tenkými rámečky

2
Testujeme Honor 90 Lite, cenově dostupnou novinku s neuvěřitelně tenkými rámečky
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • 6,7" obrazovka je typu IPS LCD a má z výroby předinstalovanou fólii
  • Záda mají praktickou povrchovou úpravu, rámečky telefonu jsou ploché

Nabídku řady Honor 90 na našem trhu nově rozšířilo i cenově dostupné provedení s označením Lite. A tady jsou naše první dojmy.

Honor 90 Lite – první dojmy

Nově již skutečně environmentální balení

Smartphony Honor 90, stejně jako Honor Magic5 Lite, dorazily v environmentálním balení, což značí absenci adaptéru i ochranného pouzdra. Podobně je tomu u modelu Honor 90 Lite. Krabička, v níž se nachází pouze nástroj pro vytažení SIM, na displeji předinstalovaná ochranná fólie a USB-C/USB-A kabel, má však konečně adekvátní rozměry. Zatímco u prvně dvou zmíněných Honorů se jednalo pouze o poloprázdnou krabičku běžných rozměrů, u Honoru 90 Lite máme čest s příkladně tenkým balením, které zbytečně nezabírá místo.

Chce se líbit, lákadlem je hlavně displej

Honor 90 Lite se profiluje jako designový telefon a podle nás má solidní šance mnoho zájemců oslovit. Rámečky má ploché, podobně jako třeba moderní iPhony, záda nabídnou zase decentní efekt třpytivého odlesku, přestože jsou jinak matná. Díky tomu rozhodně není potřeba řešit otisky, které ostatně nebudete muset pravidelně leštit ani na (plastových) rámečcích. Design fotomodulu je pak o poznání méně odvážnější než u modelu Honor 90, rozhodně ne však nudný.

Kromě 100Mpx snímače, což mimochodem poukazuje na nasazení zcela nového typu senzoru, neboť jsme se s takovým doposud nesetkali (za předpokladu, že rozlišení není „oříznuté“ podobně jako třeba u Xperie 1 V), na uživatele čeká 5Mpx ultraširokoúhlý objektiv a 2Mpx makro senzor. Z dvou posledně zmíněných senzorů příliš nadšení nejsme, rozhodně však fotoschopnosti novinky prověříme v samostatném fotočlánku a také v recenzi.

Rámečky displeje nahoře a po stranách jsou extrémně tenké.

Z hlediska designu je však podle nás největším poutačem samotná obrazovka. Velká uhlopříčka 6,7" v dané cenové kategorii není zase již tak výjimečná, nadstandardní je ale rozhodně tloušťka rámečků nahoře a po stranách, kde je černá linka rámečku skutečně miniaturní. Samotná brada je pak již širší. Chválím rovněž za to, že efekt prosvítání okrajů, který je pro IPS LCD panely poměrně typický, zde takřka nespatříte.

Z prvních dojmů rovněž můžeme potvrdit, že použitý čipset Dimensity 6050 ve spojení s 8 GB RAM má dostatek výkonu, stejně tak nás těší přítomnost solidního 256GB úložiště či svižné a spolehlivé čtečky otisků prstů.

Ptejte se, co vás zajímá

Honor 90 Lite již testujeme a vy se nás můžete ptát na vše, co vás ohledně této stylové novinky zajímá. Vaše dotazy zodpovíme v komentářích, případně rovnou v recenzi.

Honor 90 Lite

Rozměry162,9 × 74,5 × 7,8 mm, 179 g
DisplejTFT IPS, 6,7" (2 388 × 1 200 px)
Fotoaparát100 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 6020, 2×2,2 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
michal berny
michal berny
Radsi širší rámečky ale bez průstřelu....
Pc Wifi
Pc Wifi
Naposledy upraveno: 10. 8. 2023 09:03
6,7" obrazovka je typu IPS LCD
který je pro IPS LCD panely poměrně typický, zde takřka nespatříte.

Displej OLED, 6,7" (2 664 × 1 200 px)

ano profesionalni prace jako vzdy...

za me fotak bez OIS ne, pak si to koupi kdekdo a rozklepanych videi je plny YT...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze