Testujeme BlackBerry Bold 9900: ptejte se nás

24

Do redakce nám konečně zamířil nový model kanadského výrobce Research In Motion. BlackBerry Bold 9900 je toho času vlajkovou lodí výrobce a tomu odpovídá také výbava. V precizně zpracovaném těle s pohodlnou klávesnicí nalezneme 1,2GHz procesor nebo nový operační systém BlackBerry 7. Ptejte se nás na vše co vás zajímá.

O BlackBerry Bold 9900 jsme vás již informovali dříve a to také prostřednictvím našeho krátkého videopohledu. Do recenze připravujeme samozřejmě kompletní videopohled na zařízení včetně 3D pohledu, takže se rozhodně máte na co těšit.

Než však stihneme telefon pořádně otestovat, pojďme si o něm něco málo povědět. BlackBerry Bold 9900 v sobě nese odkaz vůbec prvního BlackBerry řady Bold, legendárního Boldu 9000. Při pohledu zepředu je podoba jasně patrná, jediný rozdíl je snad pouze optický trackpad. Při pohledu z boku však již vidíme zásadní rozdíl. Bold 9900 je totiž tenký pouze 10,5 mm, což z něj dělá vůbec nejtenčí BlackBerry vůbec. Svou tloušťkou tak kompenzuje trochu větší rozměry - 115 × 66 mm.

BlackBerry Bold 9900 skvěle padne do ruky

První co vás na BlackBerry Bold 9900 nadchne je jeho klávesnice. Nebudu jí složitě opěvovat, stačí pouze říct, že je dokonalá. Když jsme vám přinesli před několika týdny první dojmy společně s krátkým videopohledem tak jsem zmínil, že se telefon občas zasekl kvůli testovací verzi OS. Momentální verze je však naprosto bezchybná a s žádným sekáním se rozhodně nesetkáte, a to ani při náročných činnostech. Ale nebudu zabíhat do přílišných detailů, ty se dozvíte ze samostatné recenze.

BlackBerry Bold 9900 je toho času nejtenčí BlackBerry v celém portfoliu

V zařízení běží nejnovější verze operačního systému BlackBerry 7. Ta přináší mnoho novinek, na které se v recenzi také podíváme. Předinstalované jsou například aplikace pro vzdálenou správu zařízení, kancelářský balík, mapový software nebo RSS čtečka. Nechybí samozřejmě ani sociální funkce, jmenovitě Twitter a Facebook, přičemž další oficiální aplikace si můžete stejně jako tisíce dalších stáhnout z obchodu s aplikacemi BlackBerry App World.

V diskuzi pod článkem můžete pokládat dotazy ohledně právě testovaných telefonů. Zajímá vás, jak se chová ta či která funkce? Chcete se dozvědět, zda si telefon poradí s určitým typem souborů, zda obsahuje určitou aplikaci nebo jakou má výdrž baterie při určité činnosti? Stačí se zeptat, rádi odpověď zařadíme do recenzí. Ještě lépe vám tak budeme moci poradit s výběrem vašeho nového telefonu.

Technické parametry BlackBerry Bold 9900

Kompletní specifikace
Konstrukce115 × 66 × 10,5 mm, 133 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,8" (640 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 920), LED dioda, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8655, CPU: 1×1,2 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ano
Operační systémBlackBerry OS 7.1
Akumulátor1 230 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2011,
Diskuze ke článku
Viktor
Paráda! Otázky: Co wifi-hotspot, umí? Jaké pouzdro bylo v balení? Jak vypadají PIM aplikace, kalendář, poznámky, úkoly, mapy - šlo by udělat walkthrough těmito klíčovými funkcemi?

Děkuji.
Tomáš
Super, už se na něj moc těším. Otázka: Jak je to se synchronizací, např Gmail apod?
Marcel
Uvítal bych detailní test všech manažerských funkcí, co vše lze řešit přes BB, např. VPN, spolupráce s exchange serverem, funkce typu odmítnutí hovoru přes SMS, ... udělat test pro manažerský telefon , ne pro hračku
Robert
Obávám se, že foťák bez autofocusu nezvládne žádnou fotku dokumentu tak, aby byl čitelný jeho text. Taky mám hrůzu z malé baterky u 9900. V součastnosti používám 9780, který je super, vydrží 2 dny plného provozu. U 9900 se obávám, že víc jak den nedá. A to je pro Blackberry tragédie...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze