Tento chytrý prsten od Rollme může být váš za zlomek ceny Galaxy Ringu

Tento chytrý prsten od Rollme může být váš za zlomek ceny Galaxy Ringu
Fotografie: Rollme
  • Celková výdrž prstenu činí včetně energie uložené v pouzdru až 60 dní
  • Výrobce použil titan a epoxidovou pryskyřici, dostalo se i na odolnost do 5 ATM
  • Novinka se prodává v přepočtu (včetně daně a poštovného) za 2 144 Kč

Společně s novými foldables Samsung uvedl také chytrý prsten Galaxy Ring – první chytrý prsten od takto významného výrobce elektroniky s potenciálem se zasloužit o masové rozšíření této kategorie wearables. Cena 449 eur, což je více než 11 tisíc korun, je však s ohledem na schopnosti prstenu relativně vysoká a zařízení tak cílí spíše na skutečné fanoušky ochotné investovat do nové technologie, ačkoliv třeba takové prsteny značky Oura jsou na trhu již několik let. Pokud vás oblast chytrých prstenů zaujala, ale Galaxy Ring ani prsten značky Oura nechcete, neboť vám obě dvě varianty přijdou drahé, nabízí se nový prsten značky Rollme.


Za cenu pouhých 90 amerických dolarů může být váš nový model s označením R3 (i s poštovným a včetně daně vyjde zájemce v přepočtu na 2 144 Kč) výrobce pak nabízí také v lednu představený prsten R1 s cenovkou 100 dolarů (2 378 Kč včetně DPH a poštovného) a R2 za 90 dolarů. Novinka s označením R3 přichází ve velikostech 7 až 12 a je dostupná v černé, stříbrné či zlaté úpravě, výrobce přitom podle všeho nasadil titan, zatímco vnitřní stranu prstenu má tvořit antialergenní epoxidová pryskyřice. Uvnitř zařízení se nachází 17,5mAh baterie, která vystačí (podle výrobce) na 10 dní běžného používání. Ve spolupráci s dodávaným nabíjecím pouzdrem má pak celková výdrž činit 60 dní, což je velmi solidní hodnota.

Celková výdrž má činit 60 dní.

Prsten je osazen senzorem pro měření srdečního tepu s infračervenými, červenými a zelenými LED, které jsou schopné změřit rovněž okysličení krve. Rollme R3 je tak schopen monitorovat zdraví i různé zdravotní aktivity, jako je chůze, běh či jízda na kole. Stran odolnosti nechybí obligátní voděodolnost do 5 ATM, která však bude pro většinu uživatelů více než dostačující. Výrobce nezapomněl samozřejmě ani na schopnost monitorování spánku, kdy potěší také velmi nízká hmotnost okolo 4 gramů.

Zajímavostí prstenu je pak také ovládání, kdy lze dvojitým poklepáním například pořídit snímek skrze propojený telefon, pozastavit/spustit hudební přehrávač nebo otočit na další stránku při čtení elektronických knih.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze