Tenké a opravdu výkonné, to jsou nové ZenBooky řady S od ASUSu

Tenké a opravdu výkonné, to jsou nové ZenBooky řady S od ASUSu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Ke známé verzi ZenBook S 16 se odhalila varianta ZenBook S 14
  • Menší model má jen 11 milimetrů v pase a nízkou hmotnost
  • Potěší displej s 3K rozlišením a procesor Intel Core Ultra 9

Tradiční berlínský veletrh se dnes pomalu rozbíhá, a mezi prvními, kteří představili své novinky, patří ASUS. Tentokrát se však nejedná o mobilní telefony, ale o notebooky. Výrobce se zaměřil na kategorii ultrapřenosných zařízení a představil model ZenBook S 14

ASUS ZenBook S 14

Jedním z lákadel je vnější víko vyrobené z exkluzivního materiálu Ceraluminum, vyvinutého společností ASUS. Tento materiál kombinuje příjemný pocit keramiky s pevností hliníku. Impozantní je také tloušťka pouhých 11 milimetrů u modelu ZenBook S 14. Design části s klávesnicí je ozvláštněn geometrickou mřížkou s 2 715 chladicími otvory vytvořenými CNC frézou, které optimalizují proudění vzduchu a odvod tepla. To je důležité, protože zařízení využívá výkonný procesor Intel Core Ultra 9, jehož výkon dosahuje až 48 TOPS NPU, podpořený možnostmi umělé inteligence (AI).

ASUS Zenbook S 14 (UX5406)

Všechny úkony můžete sledovat na kvalitním Lumina OLED displeji s jemným 3K rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Displej je navíc doplněn čtyřmi reproduktory, které zajišťují prostorový zvuk. Pro pohodlnou práci je k dispozici velký touchpad s poměrem stran 16:10.

ASUS Zenbook S 16 (UM5606)
ASUS ZenBook S 16

Notebooky jsou vybaveny dostatečně velkou 74Wh baterií pro dlouhou výdrž a nabízejí dostatek vstupních a výstupních portů. Nový ZenBook S 14 bude na vybraných trzích k dispozici za 1 199 dolarů, což je přibližně 33 tisíc korun včetně daně. K dispozici bude také model ZenBook S 16, který nabídne především větší displej pro práci a na českém trhu se již prodává za necelých 60 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze