TCL NXTPAPER 14 naživo oslní displejem, ale bude to stačit?

2
TCL NXTPAPER 14 naživo oslní displejem, ale bude to stačit?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Zpracování s hliníkovým šasi působí pěkně a stejně tak chválíme podporu chytrého pera
  • O výkon se stará MediaTek Helio G99, který příliš nenadchne

Kromě nového smartphonu TCL 50 Pro NXTPAPER a velmi zajímavého konceptu tohoto čínského výrobce jsme se v rámci veletrhu IFA 2024 podívali také na tablet NXTPAPER 14. Jeho displej působí naživo skutečně netradičně, neboť je matný, což z něj činí ideální tablet pro ty, kteří rádi čtou knihy a tráví dlouhé hodiny u obrazovky. Tento zážitek zpříjemňuje také technologie pro eliminaci modrého světla.

Tablet je vzhledem k úhlopříčce 14,3" skutečně velký, a proto jeho využití vnímáme především v domácím prostředí, kde na hmotnosti či velikosti tolik nezáleží, ale velká obrazovka přijde vhod. Rozlišení činí více než dostačujících 2 400 × 1 600 pixelů a minimálně v tmavším prostředí veletrhu se zdál být dostatečný i jas. Při prohlížení tabletu a především pohledu na specifikace je však zároveň poměrně evidentní, že výrobce vsadil (téměř) vše na obrazovku, zejména s přihlédnutím k ceně 10 999 Kč, která je poměrně sebevědomá. O výkon se stará MediaTek Helio G99, který příliš neoslní, a ačkoliv byl během krátké prohlídky tabletu systém svižný, nabídne konkurence za podobnou cenu mnohdy výrazně výkonnější „železo“.

Další výbava pak čítá 10 000mAh baterii s podporou 33W nabíjení, avšak například velkorysé 512GB úložiště, které najdeme u modelu TCL 50 Pro NXTPAPER, v tomto případě chybí. 256 GB se zdá být dostatečných, dvojnásobná hodnota by však mohla být zajímavou předností tohoto tabletu. Zpracování s hliníkovým šasi působí pěkně a stejně tak chválíme podporu chytrého pera, přesto jsme zvědaví, jestli bude nabídka vlastností a funkcí s ohledem na cenu dostatečně zajímavá.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Škoda že u nás nebude Pro verze která má Dimensity 8020.
Jaroslav Paleček
E-knihy čtu rád. Tablet vypadá zajímavě. Budou rád, když otestujete.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze