Tenká a skládací: nová klávesnice od Microsoftu živě z MWC

2

Microsoft kromě nových telefonů Lumia na tiskové konferenci na veletrhu MWC v Barceloně představil také nové příslušenství k mobilním telefonům a tabletům. Jde o malou skládací klávesnici nazvanou jednoduše Microsoft Keyboard, která vám pomůže psát pohodlněji delší texty, když zrovna nemáte při sobě notebook.

Klávesnice je tenká, kompaktní a skladná. Pokud již nepoužíváte, lze ji jednoduše složit a vejde se i do větší kapsy. Klávesnice má zvenku příjemný měkčený povrch a rovněž měkké hrany, což napomáhá příjemnému nošení a používání a odstraňuje nepříjemný plastový pocit, na který zde nenarazíte. V podstatě se jedná o klávesnici, kterou Microsoft dodává k Surface 3, jen ve skládacím provedení. K dispozici je pouze neutrální šedá barevná varianta s logem Microsoftu na přední straně, časem se ale možná dočkáme odvážnějších barevných variací.

Microsoft Keyboard

Klávesnice má běžné rozložení, jen bez Windows funkčních tlačítek v horní řadě, která jsou nahrazena užitečnými tlačítky pro rychlé ovládání některých základních funkcí, jako je hlasitost, přeskakování skladeb, spuštění vyhledávání a zejména také přepínání mezi dvěma zařízeními. Pokud klávesnici používáte s telefonem a například i tabletem, můžete si takto rychle zvolit, k čemu se připojit.

Klávesnice je kompatibilní se zařízeními s Bluetooth 4.0 – s Windows Phone (je potřeba poslední update), Windows, Androidy i telefony a tablety od Applu. Proto na klávesnici nalezneme kromě ovládacích kláves pro Windows také například klávesu CMD používanou u Applu. Jde o další zařízení Microsoftu, kterým gigant z Redmondu cílí na všechny platformy a neomezuje se pouze na svou vlastní.

Klávesy jsou vyrobeny z tvrdého plastu a mají vcelku dobrý zdvih i odezvu, kvůli uspořádání klávesnice si ale budete muset delší dobu zvykat, než napíšete delší text podobně rychle jako na počítači, a to nejen kvůli nezbytnému, ale při psaní problematickému rozdělení klávesnice na dvě části. Třeba klávesa N je velmi velká, stejně tak T nebo levý Shift, což opravdu vyžaduje zvyk. Pokud ale nemáte nic jiného než dotykový displej po ruce, je i tak klávesnice velkou záchranou, na které texty napíšete rychleji a hlavně jistěji oproti vyťukávání na dotykové klávesnici.

 Microsoft Keyboard

Klávesnice nemá žádný stojánek nebo úchyt na připojené zařízení, které si musíte někam opřít nebo si k němu pořídit obal s možností postavení. Nabíjení probíhá přes microUSB konektor na pravé straně, přičemž Microsoft slibuje výdrž až 3 měsíce na jedno nabití. Otázka ale je, při jak frekventovaném užívání. Potěšující je odolnost klávesnice proti polití.

Nová skládací klávesnice od Microsoftu by měla na americký trh vstoupit v létě za cenu zhruba v přepočtu zhruba 2 500 Kč. Cena ani dostupnost na českém trhu zatím není známá.

Diskuze ke článku
jakop
To se s těma cenama za klávesnice někdo posral? Jak mrkwosoft tak Sony u Sony to má aspoň touchpad, ale přez dva tisíce dát za klávesnici je fakt magořina.
Prďola
Jako kdyby nemohli udělat hw qwerty landscape slider ve stylu Nokia E7 nebo C6, klauni!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze