Telegram X pro iOS končí, uživatelé mají přejít na klasickou aplikaci

1
Telegram X pro iOS končí, uživatelé mají přejít na klasickou aplikaci
Fotografie: Telegram
  • Kontakty a zprávy zůstanou zachovány
  • Telegram X měl na iOS nahradit původní aplikaci

Pokud používáte experimentální větev komunikátoru Telegram s přídomkem X na platformě iOS, pak jste nejspíše dostali, nebo brzy dostanete zprávu, že zde tento klient končí. Součástí výzvy je rovněž odkaz na stažení standardní aplikace. Vaše kontakty a chaty přitom zůstanou zachovány, protože jsou uloženy na serveru.

Telegram X

Telegram X vznikl jako experimentální odnož klasického komunikátoru na Androidu. Posléze byl dostupný i na iOS a díky Apple Swift byl rychlejší, takže se plánovalo, že časem nahradí původní aplikaci. Udržování dvou experimentálních linek ale asi bylo pro vývojáře příliš náročné, a tak se do budoucna soustředí pouze na Android.

Stáhnout Telegram X

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
mato
S Androidom to samozrejme nemá nič spoločné, akurát rovnaké meno pre experimentálneho klienta. Cieľom bolo otestovať nové prístupy a technológie, a ak sa osvedčili a boli prenesené do hlavnej appky, je zrejme malý dôvod ďalej pracovať na oboch verziách. Niečo podobné sa časom môže stať aj na Androide. Tá zmena môže byť aj opačná, ale to si asi ani nevšimneme, pretože by zrejme vymenili kód, ale zachovali meno (ID) appky, aby ten prechod bol čo najhladší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze