Telefony Huawei jsou u nás stále populárnější, vede model P8 Lite

13

Jednou z nejlépe prosperujících značek mobilních telefonů na světě je bezpochyby Huawei. Ten se pochlubil velmi zajímavými čísly, které jej pasují stále na třetího největšího výrobce na světě. Zásadně roste popularita také na českém trhu.

Huawei

Zpráva agentur Strategy Analytics a IDC uvádí, že během prvního čtvrtletí roku 2016 dodal Huawei celosvětově 28,6 miliónů telefonů, což stačí na 8,5% tržní podíl a celkově pohodlnou třetí příčku mezi největšími výrobci na světě. Ještě pozitivnější je pak číslo 64 %, které značí meziroční nárůst prodejů, a to navzdory tomu, že celkově trh klesl o 3 %. Veškeré čísla by se navíc měla nadále zlepšovat. Huawei očekává slibné prodeje své vlajkové lodi P9 a rovněž derivátů s přídomkem Lite a Plus.

Nepřehlédněte: Recenze Huawei P9 – Elegán s duší a výkonem

Huawei P9
Huawei P9
Výsledky Huawei v ČR za 1. kvartál 2016 (včetně značky Honor) Česká republika celý svět
Tržní podíl 13 % 8,5 %
Meziroční nárůst prodejů 124 % 64 %

Čínskému výrobci se také velmi dobře daří na celém evropském trhu. Například v Rakousku vzrostly meziročně prodeje o 1 144 %, v Polsku o 833 % a ve Švédsku o 435 %. Zahanbit se ale nedala ani Česká republika, kde byl zaznamenán meziroční nárůst o 124 %. Aktuálně drží Huawei na českém trhu 13% podíl. Velmi se na tom podílí Huawei P8 Lite, který se během prvního čtvrtletí roku 2016 stal třetím nejprodávanějším telefonem na českém trhu.

TIP! Recenze Huawei P8 Lite – Výkonný mistr kamufláže

Huawei P8 Lite
Huawei P8 Lite

Huawei také dokládá, že zákazníci více kupují smartphony s velkými displeji, jejichž úhlopříčka se pohybuje v rozmezí od 5 do 5,5 palců. Zatímco v 1. kvartále 2015 byl v regionu střední Evropy a Skandinávie tržní podíl smartphonů s touto velikostí displeje 22 %, během prvních tří měsíců roku 2016 se jejich podíl mezi prodanými smartphony zdvojnásobil. Zde je však nutné dodat, že na trhu se nachází ve většině případů pouze modely s displeji o úhlopříčce 5 palců a více. Nárůst je tak vcelku očekávatelný.

Huawei P9 – videopohled

Zdroj: Tisková zpráva Huawei

Diskuze ke článku
hujjgjx
radost znacka neudela na to nejnutnejsi snad dobry
Žeryk
Dost jsem uvažoval nad tím Huawei P9, foťák podle mě parádní a i do ruky mi docela seděl. Škoda jen toho videa, FHD zvládne i lowend za 3k :D takže uvidíme, jak si populární Huawei povede dál.
Jab
Úspěch určitě zasloužený. Prodávají pěkné kovové telefony s dobrým poměrem ceny a výkonu.
Standa
To jsou kecy o tom že lidi kupují jen telefony o 5 až 5,5" . Máme snad na výběr??? Kdo prodává telefony s menší úhlopříčkou který nejsou předražený a mají výbavu střední třídy??? Kdyby Blbouni udělali model 4,5 " a dali do toho střeva alespoň z P9 lite to by se divili kolik by toho prodali. Ale takovej kýč jako je Y5 si můžou strčit do prdele

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze