Telefon s Mozilla OS se blíží, vyrobí jej Alcatel a ZTE

Mozilla Foundation, neziskové společenství stojící za vývojem populárního webového prohlížeče Firefox, dnes zveřejnilo nové informace o svém již poměrně dlouhou dobu vyvíjeném mobilním operačním systému Boot 2 Gecko. Nově jsme se například dozvěděli, že koncová zařízení bude vyrábět Alcatel a nebo ZTE.

Tip: přečtěte si také - Finální Firefox oficiálně dostupný pro Android: vyzkoušeli jsme ho

O společném projektu Mozilly a španělského operátora Telefónica Boot 2 Gecko již víme docela dlouho. Jedná se o to, že obě tyto společnosti vyvíjejí dohromady mobilní operační systém, který by měl stát na jednoduchosti a intuitivním ovládání. Dopomoci by mu k tomu měla výrazná provázanost s internetem a také použití moderních webových technologií HTML5.

Čtěte - Telefónica s Mozilou uvádí platformu OWD: srazí ceny mobilů

Mozilla dnes na svém blogu potvrdila dřívější dohady, že do finálního názvu platformy zakomponuje název svého úspěšného prohlížeče Firefox. Ve finále tedy můžeme čekat název typu "Mozilla Firefox OS" apod. Na prodeji zařízení se zatím Mozilla dohodla s operátory Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, sprint, Telecom Italia, Telefónica a Telenor. Výroba telefonů by měla probíhat v továrnách skupiny TCL Communication Technology (Alcatel) a čínské firmy ZTE. Již toto samo o sobě naznačuje, že Mozille půjde především o co nejnižší cenu těchto modelů. Ještě dlužno doplnit, že o chipsety v nových telefonech na platformě B2G by se měl postarat Qualcomm. Komerční prodej by se měl rozjet v průběhu roku 2013 v Brazílii u operátorů Telefónica a Vivo.

Zdroje: blog.mozilla.org, blog.gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze