Nová verze prohlížeče Firefox přináší více soukromí

Mozilla aktualizovala svůj internetový prohlížeč Firefox napříč platformami o novou funkci, která vám zajistí ještě více soukromí a především také mnohem rychlejší načítání stránek.

Firefox

Základem je nová funkce Private Bowsing, která zaručuje zablokování jakýchkoli skriptů, které by mohly vést k identifikaci uživatele. To znamená že zmizí reklama, ale třeba také další prvky, které jsou s vámi spjaté. Jako příklad lze uvést možnost tlačítka Like od Facebooku. Prohlížení internetu tak bude jednak mnohem rychlejší, ale také více v soukromí i bezpečí. Zmizet by totiž měly i nevyžádané reklamy, které mohou z nezkušených uživatelů dostat peníze. Samotná funkce Private Browsing není nová, avšak prošla právě zásadním vylepšením.

Firefox

Nová funkce je k dispozici ve verzích pro Windows, Linux, Mac a také mobilní operační systém Android. V případě aktualizace verze pro Android se můžete těšit také na mnohem lepší optimalizaci, která se má projevit při načítání a procházení náročných stránek s velkým množstvím objektů. U Androidu také nově oceníte možnost otevření externí webové adresy z aplikace na pozadí ve Firefoxu. Přibyla také možnost hlasově vyhledávat skrze adresní řádek.

Stáhnout Firefox

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: fonearena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze