TCL představuje tablet s inovativním displejem, který neškodí lidskému zraku

TCL představuje tablet s inovativním displejem, který neškodí lidskému zraku
Fotografie: TCL
  • Tablet TCL NXTPAPER využívá speciální displej s nízkou energetickou náročností a skvělou čitelností na přímém světle
  • Sluchátka dorazí v únoru a nabídnou podporu Google Asistenta i transparentní mód

Čínský výrobce TCL v rámci veletrhu CES 2021 představil hned několik zajímavých novinek. Zatímco u smartphonu s označením TCL 20SE, který má dorazit v průběhu tohoto měsíce s cenou 149 eur, zůstal na informace poměrně skoupý, dozvěděli jsme se alespoň zajímavé informace o inovativním tabletu TCL NXTPAPER.

Ten se chlubí speciální obrazovkou, na kterou má výrobce údajně 26 různých patentů. Její hlavní předností je velmi nízká až nulová škodlivost pro lidský zrak, neboť neemituje žádné modré světlo ani nedisponují žádnou PWM regulací. Jedná se přitom o barevný panel se schopností rozpoznat až 10 dotyků najednou, který využívá okolní světlo. Výhodou je díky tomu velmi dobrá čitelnost i na přímém slunečním světle, nevýhodou naopak potřeba externího zdroje osvětlení, pokud byste chtěli tablet používat ve tmě. Potěší také nízká energetická náročnost i relativně malé rozměry, kdy tloušťka činí pouhých 7,4 milimetrů a hmotnost 316 gramů.

TCL NXTPAPER

Druhým tabletem, u nějž TCL uvedlo konkrétní specifikace, je TCL TAB 10s s 10" obrazovkou. K němu je možné si přikoupit klávesnici, již v balení se však nachází chytré pero. O výkon se stará nespecifikovaný osmijádrový procesor s LTE konektivitou. Z další výbavy nechybí 8 000mAh baterie či zvýšená odolnost IP52. Rodiče potěší dětský režim a také příznivá cena, která činí u Wi-Fi varianty 199 eur (zhruba 5 200 korun) a u LTE verze stále přijatelných 249 eur (přibližně 6,5 tisíce korun). Zatímco TCL TAB 10s bude dostupný již v březnu letošního roku, TCL NXTPAPER s cenovkou 349 eur (přibližně 9 200 korun) si budete moci zakoupit až v dubnu.

TCL TAB 10S

Výrobce se pochlubil také novými sluchátky s označením TCL Move Audio S6000, která disponují podporou aktivního potlačení hluku i transparentním módem. Ve spojení těchto dvou technologií pak nabídnou takzvané „Hybrid ANC“. Z další výbavy nechybí možnost rychlého párování či podpora Google Asistenta. Sluchátka Move Audio S6000 dorazí již v únoru za cenu 149 eur, tedy přibližně 4 tisíce korun.

TCL Move Audio S6000
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze