TCL není jen Alcatel a BlackBerry. Plex je novinkou s 6,5palcovým displejem

12
TCL není jen Alcatel a BlackBerry. Plex je novinkou s 6,5palcovým displejem
  • V rámci veletrhu IFA 2019 představila společnost TCL vlastní smartphone Plex
  • Zaujme obrovským 6,5palcovým displejem s průstřelem v levém rohu
  • Bez zajímavosti není ani trojice hlavních fotoaparátů

Společnost TCL můžete znát primárně jakožto držitele licence na výrobu smartphonů Alcatel a BlackBerry. Mimo to se jedná o jedničku v prodejích televizorů v Číně a dvojkou v celosvětovém měřítku, z čehož chce společnost těžit i u své novinky. Mluvíme o novém smartphonu Plex, který se navíc koncem roku dostane i do České republiky.

TCL Plex

Jak už jsme zmínili, TCL Plex bude chtít zaujmout především displejem, využít přitom chce know-how z výroby televizorů. Displej má Plex opravdu obrovský: jde o 6,53palcový zobrazovač s Full HD+ rozlišením (2 340 × 1 080 px). Displej se má chlubit několika speciálními režimy, které budou šetřit váš zrak. Kupříkladu „Eye Comfort Mode“ má eliminovat 66 % škodlivého modrého světla, „Reading“ pak má přiblížit dojem z obrazu čtečkám elektronických knih.

Zobrazovač se bohužel neobešel bez výřezu, konkrétně průstřelu v levém horním rohu. TCL jej přezdívá jako „Dotch“, což je kombinace slov dot (tečka) a notch (výřez). Samsung by zřejmě namítl, že je to Infinity-O, jde však o jeden a ten stejný typ, označení je tedy nepodstatné.

TCL Plex

Dalším velkým tahákem má být trojice hlavních fotoaparátů. Hlavní 48Mpx snímač pochází od Sony (IMX582) a umožní nahrávat až 4K video, navíc bude k dispozici i 2Mpx videokamera pro pořizování videoklipů za zhoršených světelných podmínek s velikostí senzoru 2,9 μm. Nechybí ani 16Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát se záběrem 123 stupňů. Pořizovat bude možné i zpomalená videa při 960 FPS v HD rozlišení. Fotoaparátům samozřejmě nebude chybět umělá inteligence, která bude přizpůsobovat režimy na základě okolních podmínek. Selfie kamera se pyšní 24Mpx rozlišením, přičemž snímač skládá 4 pixely do jednoho a tím zlepšuje světelnost snímků. Poslouží i jako autorizační prostředek, respektive zprostředkuje odemknutí obličejem (2D sken).

Plex bude pohánět osmijádrový Snapdragon 675, kterému bude sekundovat 128GB interní paměť a 6GB RAM. Úložiště půjde rozšířit slotem pro paměťové karty microSD. Uvnitř nalezneme Android Pie a chybět nebude dvoupásmová Wi-Fi, LTE Cat 6, FM rádio, Bluetooth ve verzi 5.0 a 3,5mm jack. Samozřejmostí je dnes již čtečka otisků prstů, ta se nachází na zadní straně pod fotoaparáty.

TCL Plex

O dostatečnou výdrž se bude starat baterie s kapacitou 3 820 mAh, dobíjení bude zajišťovat USB-C a novinka podporuje i rychlé nabíjení ve standardu Quick Charge 3.0. Na dobití 50 % by mělo stačit 30 minut, do plné kapacity se novinka dobije za 100 minut.

TCL Plex má být jen první vlaštovkou, v příštím roce se můžeme těšit na produkty se skládacím displejem i smartphony s podporou sítí 5. generace. TCL Plex bude v České republice k dispozici v listopadu, cena by se měla pohybovat okolo 8,5 tisíc korun.

Technické parametry TCL Plex

Kompletní specifikace
Konstrukce162,2 × 76,6 × 8 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,53" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 675, CPU: 2×2 GHz + 6×17 GHz, GPU: Adreno 612
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 820 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:45 hodin
Dostupnostlistopad 2019, 7 999 Kč
Diskuze ke článku
Carda
LG si změnilo jméno? Já jen že to vypadá jako něco co dělají oni. Jako že se o tom nikde nepíše že značka LG už není mezi námi? :D
marek
Tak tenhle mobil se připravoval pod názvem "Alcatel 7 - 2019" a jeho maketa byla k vidění už na MWC 2019... Myslím, že kdyby ho nazvali Alcatel Idol 6 - tak by si ho koupilo více lidí, než pod značkou TCL
marek
Holt pravidelná každoroční změna strategie...
Michal
A co české zastoupení? Servis? Distribuce? Vždyť stejně to bude spadat pod Alcatel. Proč pořád takové čachry s těmi značkami?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze