TCL Plex získává Android 10. Aktualizace vám vnutí i dvě aplikace navíc

5
TCL Plex získává Android 10. Aktualizace vám vnutí i dvě aplikace navíc
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Mezi novými funkcemi figuruje noční a herní režim
  • Trošku překvapivě vám do telefonu přibude také jedna hra

V loňském roce se na českém trhu objevil první telefon značky TCL. Pokud svět mobilních telefonů sledujete, velké překvapení to pro vás nebylo. TCL Plex je jakýmsi nepřímým následovníkem dávných a lépe vybavených Alcatelů. Značku Alcatel totiž vlastní právě TCL. Výrobce se ale již před zhruba třemi lety rozhodl, že do vyšších pater segmentu mobilních telefonů bude nasazovat vlastní značku. A tak vznikl TCL Plex, velmi schopný telefon střední třídy, který rozhodně obstál v naší podrobné recenzi.

TCL Plex

Nyní se skrze řecký magazín techvalue.gr dozvídáme o tom, že výrobce postupně uvolňuje velkou aktualizaci systému na Android 10. Kromě nejnovější verze získáte v prostředí také tmavý a také herní režim. Vylepšen byl také 48megapixelový fotoaparát nebo záznam videa, který má působit plynuleji. Celá aktualizace má 2,7 GB, což je nebývale hodně. Důvod zjistíte po kompletní instalaci. Mezi aplikacemi se totiž nově objeví File Share a dokonce i hra Modern Combat Rebel Guns od Gameloftu. Proč výrobce přidává zbytečné aplikací navíc, nevíme. Naštěstí lze obě odinstalovat, ačkoliv po případném obnovení továrního nastavení se v telefonu zase objeví.

TCL Plex

Rozměry162,2 × 76,6 × 8 mm, 192 g
DisplejTFT IPS, 6,53" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 675, 2×2 GHz + 6×17 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 820 mAh, doba nabíjení: 1:45 hodin
Diskuze ke článku
Michal
Hmm... že by to nebylo jen o změně loga? Že by přišla i slušná podpora? Ale co ta propagace? Všude jen ticho po pěšině.
Dodo
Tak snad už pochopili, že bez slušné podpory jim ty fony nikdo nekoupí.
Martin
Ale koupi přece i na starším androidu jede vše plynule a bez sekání :) běžnému uživateli je jedno jakou verzi androidu má v telefonu hlavně že volá píše a víc nepotřebuje :) já Mám Huawei Mate 10 pro a ten dostane android 10 jako poslední velkou aktualizaci androidu ale nepůjdu si hned kupovat nový mobil nechám si ho i když zkonci podpora :)
Lukáš
TCL PLEX jsem pořídil před vánocemi, klekl Honor 9lite tak jsem potřeboval něco koupit. Mám od TCL televizi tak proč jim nedát šanci i u mobilu. Cena výkon OK, navíc slušná BT sluchátka v ceně. Aktualizace zatím dvě. Před novým rokem bezpečnostní, minulý čtvrtek na android 10. File share je asi dočasná náhrada za Nearby Sharing (AirDrop od Applu) apka nabízí i QR kód instalačního balíčku pro druhé zařízení. Hru MCR Guns si mohli odpusti, ale co už. Odinstalovat jde a apk soubor s velikostí kolem 50MB už moc místa nezabere.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze