Také Acer předinstaluje Microsoft aplikace na svá zařízení

29

Acer se přidá k dalším výrobcům telefonů s Androidem a nabídne v nich předinstalované aplikace od Microsoftu. Podobnou spolupráci již Microsoft uzavřel se Samsungem, Sony či Dellem.

Pro Microsoft bude Acer dalším partnerem, skrze kterého chce dostat své aplikace pro Android mezi více uživatelů. Acer tak doplní další výrobce, u kterých se aplikace od Microsoftu, konkrétně například Word, Excel, Skype či OneNote, objevují hned při prvním spuštění telefonu či tabletu. Přesné podmínky této spolupráce mezi Acerem a Microsoftem nebyly zveřejněny, zástupci společností však prozradili, že první modely s předinstalovaným softwarem z dílny Microsoftu se objeví na trhu v druhé polovině letošního roku.

MS Office pro Android
TIP: Skype pro Android získá větší provázanost s balíčkem Office a Outlookem

Z podobných spoluprací napříč výrobci telefonů či tabletů s Androidem benefituje Microsoft nejen co se počtu stažení aplikací týče, ale zejména počtu nových předplatitelů jeho služeb v čele s Office 365. Právě tuto službu aktuálně využívá a tedy i platí zhruba 20 milionů uživatelů.

Zdroje: theverge.com, zdnet.com

Diskuze ke článku
Geek
Kancelářské aplikace od Microsoftu jsou stejně jedny z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší, takže tenhle krok je mnohem rozumnější než předinstalovat tam nějaké nepoužitelné aplikace třetích stran.
PavelP
Alespon vim kterym vyrobcum se vyhnout: Samsung, Sony, Dell, Acer...
Petr
Když budou aplikace od Microsoftu více a více na androidu, bude méně a méně důvodu, proč si pořizovat Lumie...
Tomas Morkus
Tomas Morkus
Pokud nebude možné je odinstalovat, tak takový mobil ať si strčí do karusele.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze