Tajné HTC Edge: první čtyřjádro na obzoru

14

Na internet prosákly první obrázky připravované vlajkové lodi tchajwanského výrobce HTC. Model Edge bude lákat na velký HD displej, 8 megapixelový fotoaparát, Bluetooth 4.0 a především na čtyřjádrový procesor.

Pokud byl letošní rok ve znamení příchodu dovujádrových telefonů, bude ten následující zřejmě spojován s nástupem čtyřjádrových mobilních telefonů. Dost možná prvním telefonem se čtyřmi jádry Tegra 3 bude právě HTC Edge. Výkon bude opravdu dechberoucí, neboť každé jádro bude taktováno na 1,5 GHz. Vše podpoří operační paměť RAM o velikosti 1 GB. To ovšem rozhodně není vše. Například displej nabídne na úhlopříčce 4,7 palce HD rozlišení.

Tajný HTC Edge

Chystaný model Edge chce být technologicky opravdu na výši. Nabídne třeba i nejnovější Bluetooth 4.0. Samozřejmostí je HSDPA až do rychlosti 21 Mbps. Velmi pravděpodobně se jeví i varianta s LTE. Nadějně vypadá i fotoaparát s rozlišením 8 megapixelů, automatickým ostřením, LED diodou a velmi dobrou světelností f/2.2.

HTC Edge, které zřejmě při svém startu už nabídne operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, by se na trh mělo dostat na přelomu března a dubna. Dost možná se jeho premiéry dočkáme na MWC 2012 v Barceloně.

Diskuze ke článku
Spillka
Nechápu jednu věc. Ten telefon bude mít Androida 4.0 tak jak to, že má ještě HW tlačítka pod displejem?
bEGBIE
Neries to. Asi, ze android 4.0 je optimalizovany na pouzitie aj HW aj SW tlacidiel. Preto bude moct byt pouzity aj na sucasnych zariadeniach.
xsarahdi
NO UŽ MI LEN VYSVETLITE NAČO JE MOBILU 5JADIER???

ešte do Tabletu aj keď ani tam to nieje také horúce ale budiš. Ale v MOBILE???

Ja v notebooku nemám 5jadier a ani 4 tak načo 5 v mobile???

Čím viac prúžkov tým viac Adidas??? :))

Redakcia: Tegra3 má 5 jadier a nie 4 ...:)
cheatercz
To je všechno krásné ,je otázkou jestli se bude prodávat i v Evropě

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze