Tajná Nokia Lumia 510: levná s Windows Phone (aktualizováno)

Ještě na začátku září kolovaly spekulace, že kromě dvou předních modelů řady Lumia chystá Nokia vylepšenou verzi low-endové Lumie 610 s větším displejem a Windows Phone 7.8. Po nedávném odhalení dvou novinek se podle všeho chystá nabrat reálnějších obrysů i spekulovaný model, Nokia Lumia 510.

Aktualizováno 3.10.2012 - 14:40 - video

Nokia Lumia 510 uniká znovu a tentokrát dokonce na videu. To sice není nijak kvalitní, ale můžeme novou levnou Lumii vidět ze všech stran a rovněž zapnutou.

Aktualizováno 3.10.2012 – první fotografie a dostupnost

Tajná Nokia Lumia 510 byla zachycena na prvním snímku a zároveň se opět potvrzují specifikace, které unikly již minulý měsíc a najdete je níže v tomto článku. Nyní se však dozvídáme bližší informace o ceně a dostupnosti. Lumia 510 by svou životní pouť měla začít v Číně už během prosince, zatímco na ostatních trzích ji můžeme očekávat začátkem roku 2013. Startovací cena je nastavena na 150 dolarů, tedy zhruba 3 000 Kč.

Nokia Lumia 510 na první fotografii

Původní informace z 24.9.2012

Mělo by se jednat o low-end velmi podobný modelu Lumia 610, který také využije procesoru s taktem 800 MHz či 256 MB RAM. Spekulace však hovoří o větším čtyřpalcovém displeji s WVGA rozlišením a o dalších inovacích.

TIP: Nezapomeňte na preview modelů Lumia 820 a Lumia 920.

Předpokládaný vzhled Lumia 510

Tou nejžádanější bude zajistí operační systém Windows Phone 7.8, který oproti původnímu WP 7.5 přinese některé novinky z osmé generace, jako je vylepšená domácí obrazovka a nové funkce. Tento update by ostatně měla dostat také již zmiňovaná Lumia 610, která bude předobrazem právě pro tuto nejlevnější Lumii. V současné době se Lumia 510 očekává pouze pro Čínu (pro kterou však zatím telefon také nebyl oficiálně představen), je však dost možné, že během oficiálního odhalení přijdou i další detaily o dostupnosti.

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
Luky
Nevíte kdy začne Nokia uvolňovat přes Zune update WP 7,8?
Martin
Taky už na to čekám a stále nikdo přesný datum neví. Je to škoda, že to trvá tak hlouho. I s těma telefonama s WP8. Takovou dobu po předastavení a stále ještě nejsou k dispozici. To bych řekl, že je docela nuda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze