Tajná a neaktivní funkce v Samsungu Galaxy S24 Ultra? Možná rozpozná autonehodu

Tajná a neaktivní funkce v Samsungu Galaxy S24 Ultra? Možná rozpozná autonehodu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Funkce má být dostupná i v loňském modelu Galaxy Z Fold5
  • Možná dojde k její aktivaci formou aktualizace softwaru

Telefony jsou dnes mnohem více než jen přístroje na volání. Dokáží nás spojit se světem, kontrolovat naše zdraví a někdy i včas zasáhnout a přivolat pomoc. Typickým případem může být autonehoda. Některé mobilní telefony již pokročilou funkci detekci dopravní nehody nabízí. Jde například o novější Pixely, počínaje modelem Pixel 4, nebo iPhony (od iPhonu 14). Naopak Samsung tuto funkci nenabízí. Nebo možná ano, ale nic o tom neřekl?

Vývojář Mishaal Rahman z androidpolice.com však objevil systémový kód „Car Crash Detect Wakeup“, který zůstává skrytý v systémové aplikaci MoccaMobile v rámci nadstavby One UI 6.1. Ta se nachází prozatím jen v řadě Galaxy S24 a kód by objeven v Galaxy S24 Ultra. Kromě něj však Rahman totéž našel i v případě loňského skládacího telefonu Galaxy Z Fold5.

Zdá se, že tak Samsung počítá s implementací funkce detekce dopravní nehody v některých modelech. Rahman dodává, že funkce je závislá na kompozitním senzoru, který sbírá data z dalších senzorů, jako je například akcelerometr a gyroskop. Předpokládá se, že zprovoznění funkce může být otázkou pouhé aktualizace softwaru. Otázkou zůstává, kdy se tak stane a zda bude funkce i v některých dalších modelech, kupříkladu i Galaxy S24 a Galaxy S24+.

Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB

Rozměry162,3 × 79 × 8,6 mm, 232 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorSnapdragon 8 Gen3 for Galaxy, + ?×2,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze