Tabletofon ZTE Grand S II s hlasovým ovládáním živě z CES 2014

2

Čínské ZTE nabírá sebevědomí a na veletrhu CES v Las Vegas ukázalo poměrně mnoho novinek. Jednou z nich je i tabletofon ZTE Grand S II s úhlopříčkou Full HD, který nás příjemně překvapil jak špičkovou výbavou, tak dobrým zpracováním. Vyzkoušeli jsme také nové hlasové ovládání. Může v segmentu tabletofonů zatopit například i Samsungu?

ZTE Grand S II se zařazuje do rozrůstající rodiny FullHD smartphonů s výkonným Snapdragonem 800 a kromě Nubie Z5S se jedná o jednu z vlajkových lodí výrobce ZTE pro rok 2014. Zároveň je dobře patrné, že se ZTE opravdu daří posouvat úroveň svých smartphonů stále dál, na úroveň věhlasnější konkurence.

Dokazuje to i relativně kompaktní tabletofon Grand S II, a to nejen specifikacemi, ale i designem, který je povedený. Telefon zdobí stříbrné boční linky, líbivý je také zakulacený a vzhledově čistý zadní kryt, do kterého je vkusně zakomponován fotoaparát. Bonusem jsou navíc další barevné varianty. Kromě černočerné verze se totiž dočkáme také tří dalších, vždy s přední bílou stranou. Těšit se můžeme na bílou, modrou a červenou variantu, přičemž všechny jsou matné a na zádech tak neulpívají otisky prstů.

ZTE Grand S II – první pohled z CES 2014

Telefon se i přes své rozměry dobře drží v ruce a plastová konstrukce je velmi dobře zpracovaná. Výbava rovněž snese ta nejpřísnější měřítka, potěší Snapdragon 800 i 2GB, i když si samozřejmě musíme počkat, jak bude vše fungovat v praxi. Na první pohled bylo ale odladění poměrně slušné.

Hlavním lákadlem, kterým se chce ZTE odlišit od ostatních výrobců, je hlasové ovládání, po vzoru například Motoroly Moto X. Kromě klasických příkazů v systému je totiž možno hlasově telefon i odemknout, což je zatím spíše výjimka. Vyslovením známého „cheese“ pak můžete pořídit fotografii. Hlasové ovládání jsme zkoušeli ve velmi hlučném veletržním prostředí, a jak u odemčení, tak u vyfocení snímku jsme byli úspěšní na první pokus. Toto má tedy ZTE rovněž dobře zpracováno a jedná se o příjemnou inovaci.

ZTE Grand S II v dalších barevných variantách

ZTE Grand S II se začne prodávat v prvním čtvrtletí 2014 a doufáme, že se brzy dostane rovněž do České republiky. Mohl by totiž představovat zajímavou alternativu k zavedeným producentům tabletofonů, jako je například Samsung.

Technické parametry ZTE Grand S II

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 77 × 9,1 mm, 150 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,2 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2014, ?
Diskuze ke článku
Petr Kellner
Petr Kellner
Chybička : Jednou z nich je i tabletofon ZTE Grand S II s úhlopříčkou Full HD. __ 1920*1080=2 073 600. Doufám že to není v palcích :P :D
Bloncka
Tak to teda ne ne,podle toho článku je full hd úhlopříčka 5,5 palce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze