Tablet Acer Iconia A3 představen: největší "Áčko"

2

Acer představil dalšího zástupce své řady Iconia A - Acer Iconia A3. Ten se bude snažit zaujmout velkým IPS displejem, čtyřjádrovým procesorem, a hlavně, nízkou cenou. Tablet bude navíc dostupný v několika variantách. Ty se budou lišit nejen velikostí integrované paměti, ale také případnou podporou 3G.

IPS displej a Dolby zvuk

Nový tablet od Aceru bude čistě multimediálně zaměřený. Protsorný IPS displej s úhlopříčkou 10,1 palce nabídne rozlišení 1280×800 pixelů. Čtyřjádrový procesor o taktu 1,2 GHz, architektury Cortex-A7, se postará o zábavu a HDMI konektor umožní sdílet obsah na obrazovku televizoru. Acer nám bohužel neprozradil hodnotu paměti RAM, ta by však měla být nejméně 1 GB, možná i více. Na co je výrobce u tohoto tabletu pyšný, a všude se tím chlubí, je zvuk v podání Dolby Audio Plus. My ale známe podobné "zlepšováky" kvality zvukového výstupu a neočekáváme tedy od Iconia A3 žádné zázraky.

Oficiální fotografie Acer Iconia A3

Mnoho informací jsme se od Aceru nedozvěděli, pro úplnost dodám, že hmotnost bude nižší, než 600 gramů a tablet bude mít v pase něco málo přes 1 cm. Dále bude tablet disponovat zadním fotoaparátem s rozlišením 5 Mpx. Přední kamerku má tablet pochopitelně také, ale její rozlišení není známé, tipujeme však VGA. V tabletu samozřejmě poběží Android, a to ve verzi 4.2 JellyBean.

Cena a dostupnost

Tablet se bude prodávat v několika verzích, první rozdíl bude v interní paměti, na výběr bude buď 16 GB nebo 32 GB. Iconia A3 navíc disponuje slotem pro paměťové karty. Druhý rozdíl bude na poli konektivity. Tablet samozřejmě má Wi-Fi přijímač, dražší verze však bude mít navíc slot pro sim kartu a možnost 3G připojení. Předběžné ceny za klasickou, 16GB verzi, jsou 249€ (6 500 Kč), za 16GB s 3G modulem 299€ (7 500 Kč). Acer Iconia A3 se začne prodávat v posledním čtvrtletí roku 2013, když vše půjde jak má, dostupný bude již v listopadu.

Acer navíc přislíbil, že Iconia A3 si budeme moci prohlédnout na berlínském veletrhu IFA, který začíná již ve středu. Pro informace o tomto tabletu, a dalších zajímavých produktech, tedy sledujte mobilenet.cz. Dáme pozor, aby vám nic neuniklo.

Technické parametry Acer Iconia A3

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 10 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx, autofocus, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz
Paměťvnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2013, 6 500 Kč
Diskuze ke článku
Radek
REdaktor, který tablet hodnotí si asi neuvědomuje, že hodnotí tablet za 6tis. Kč. Děsný hodnotitel, který si mluví, jak ho v danou chvíli napadne. Víc mluví, než hodnotí.

Pryč s ním:D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze