Acer Iconia Tab B1 oficiálně: malý, levný a průměrný

3

Acer se chystá s modelem Iconia Tab B1 připojit ke Googlu a Amazonu, kteří již úspěšně své ultralevné kompaktní tablety prodávají. Kromě toho, že je tablet levný, bude i celkem kompaktní. Patří totiž do rodiny tabletů se 7palcovým displejem. Zatopí Nexusu 7 nebo zůstane nepovšimnut?

Acer s touto novinkou očividně cílí především v první řadě na nenáročné zákazníky. Displej s úhlopříčkou 7 palců totiž není nějak jemný (rozlišení činí 1024 × 600 pixelů). Dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz dnes rovněž již nikoho neohromí, ale výkonu rozhodně nedostatek nebude. Neznamená to tak, že si tablet své spokojené zákazníky nenajde. Jak totiž dokázal Nexus 7 od Googlu a Kindle Fire od Amazonu, levné tablety se prodávají více než dobře.

Další hardwarová výbava nového Iconia Tabu zahrnuje 512 MB paměti RAM, 8 GB vnitřní paměti s podporou microSD paměťových karet nebo VGA kamerku pro videohovory (zadní fotoaparát tablet nemá). Internetovou konektivitu zastupuje pouze Wi-Fi. Co se konektorů týče, disponuje klasickým microUSB. Jako operační systém Acer zvolil mírně starší Android 4.0 Ice Cream Sandwich. O napájení se postará baterie s kapacitou 2710 mAh.

Ještě zbývají doplnit rozměry. Na výšku má tablet 197,4, na šířku 128,5 a v profilu 11,3 milimetru. Hmotnost je přesně přijatelných 320 gramů. Celkem zajímavým designovým prvkem je modrý proužek vedený po celém obvodu tabletu. Tato drobnost se určitě zákazníkům bude líbit.

Acer Iconia Tab B1

Jistě vás zajímá, kolik bude tablet nakonec stát. Předběžná doporučená maloobchodní cena byla od Aceru nastavena níže než na 150 dolarů, tedy v přepočtu a po připočtení DPH maximálně zhruba 3 500 tisíce Kč. Potěší, že první e-shopy v ČR, které zveřejnily ceny novinky, se liší maximálně o několik stokorun. Rychlost uvedení na trh bude také vpravdě blesková. Acer se chlubí dostupností na většině nejdůležitějších světových trhů včetně Evropy už v polovině ledna.

živé fotografie novinky od Aceru (zdroj: news.tablet.bg)

Sečteno podtrženo jako vstupenka do světa tabletů poslouží možná Acer Iconia Tab B1 daleko lépe (i vzhledem k budoucím aktualizacím softwaru), než většina čínských no name tabletů, kterými je trh doslova zaplaven. Nebo bude realita jiná? To uvidíme, až když novinku otestujeme.

Technické parametry Acer Iconia B1-A71

Kompletní specifikace
Konstrukce197,4 × 128,5 × 11,3 mm, 320 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 7" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 8317T, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX531
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 710 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 4:00 hodin
Dostupnostleden 2013, 3 333 Kč

Zdroje: reviews.cnet.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
jakal87
Ta baterka to je snad vtip ne? To i kdejaký mobil/tabletofonopádlo má větší kapacitu...
b@rsuk
Neni pravda ze tablet pobezi na Androidu 4.0. Ze specifikaci tohoto tabletu vyplyva a i na vsech e-shopech uvadeji Android 4.1.
Tom@s
Dá se ten tablet používat při napojení na nabíječku bez nutnosti čekat, až se baterie nabije? Má nabiječka funkci adapteru?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze