Acer má také iPad mini: vyzkoušeli jsme Iconia Tab 8

6

Acer se přidal do zástupu výrobců, kteří v tomto roce představují přímé konkurenty pro Apple iPad mini s retina displejem. Kromě kvalitního a jemného displeje a elegantního vzhledu bude Acer bojovat také cenou a samozřejmě systémem Android. Jaké jsou naše první dojmy z této perspektivní novinky?

Acer na veletrhu Computex předvedl také svůj zbrusu nový kompaktní tablet s 8,4palcovým displejem, který je další z řady nových přístrojů, které si berou inspiraci z velikosti displeje iPadu mini a představují kompromis mezi malými 7palcovými přístroji a velkými 10palcovými tablety.

Acer svou práci odvedl dobře, nový Iconia Tab 8 vypadá opravdu dobře, kovový vzhled mu svědčí. Škoda jen plastových pruhů na dolní a horní straně na zádech, které nelícují perfektně, mají trochu jinou barvu a dávají tak tušit, že tablet není tak prémiově zpracován, jako právě iPad.

Velkou pochvalu si zaslouží displej. Rozlišení 1920 × 1200 pixelů na dané úhlopříčce kouzlí opravdu hezky jemný obraz, IPS technologie pak zajišťuje dobré pozorovací úhly. Displej nás v reálu nezklamal ani po stránce barevného podání a jasu. Opravdu se povedl.

Acer Iconia Tab 8

Kolem displeje nalezneme lesklý plast, který však v bílé nevypadá vůbec špatně. Díky kulatým bokům se tablet dobře drží, a i když má poměrně tlusté rámečky, stále jej obejmete jednou rukou. Pro ovládání ale samozřejmě musíte použít druhou. Zamrzí odkrytý slot pro paměťovou kartu, ve kterém se tak může usazovat špína a při vložené kartě narušuje celkově povedený design.

Stejně jako Asus u svého přímého konkurenta, Memo Padu 8 HD, i Acer sází u svého nového modelu na procesor od Intelu, konkrétně typ Z3745 se čtyřmi jádry. Prostředí nového Androidu 4.4 není takřka vůbec upravováno a Acer jej nechal v relativně čisté podobě. V kombinaci s dobrým výkonem jsme už u prototypu byli spokojeni s rychlostí a odladěností prostředí, zde odvedl Acer dobrou práci.

Nový Acer Iconia Tab 8 A1-840FHD by měl být dle vyjádření Aceru v České republice dostupný na konci června a to za doporučenou maloobchodní cenu 5 990 Kč.

Technické parametry Acer Iconia Tab 8

Kompletní specifikace
Konstrukce215 × 130 × 8,5 mm, 360 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetIntel Atom Z3745, CPU: 4×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor4 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:09 hodin
Dostupnostčervenec 2014, 5 990 Kč
Diskuze ke článku
matus1001
Oplati sa pockat? Lebo mam zaujem o Samsung Galaxy Tab 3 8.0, len sa bojim toho TFT displeja so 189ppi
loty
A ja som si myslel ze sa pise rok 2012...vtedy by ten tablet zaujal... staci sa pozriet na bezkonkurencny tablet LG 8.3. gpad za cca 210€... a kazdemu je jasne ze ten Acer je lowend a to plati aj aj pre spomaleny samsung galaxy 3 8"....s trapnym rozlisenim... zial Lg 8.3 gpad a Samsung Galaxy 8" PRO su jedine male pouzitelne tablety...porovnatelne s Ipad mini 2....
Ondrej115
Mam tento Acer iconia Tab 8 je výborný tablet všetko ide ako hodiny,hry naročne idu paradne,filmy,stereo repraky su omno lepšie ako u LG G PAD 8.3,vydrž aj 8hodin,fotky robi slušne,WIFI paradne nepada,GPS sa pripoji rychlo.Zahrievanie je minimalne porovnani z LG G PAD 8.3 mal som ho na odskušanie ten sa zahrieval jak hovado.Acer som kupoval za 199eur je to výborna kupa.Odporúčam

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze