T-Mobile spustil LTE Advanced: kde ho chytnete?

6

Sice je občas chytit v některých oblastech rychlejší síť než EDGE docela těžký úkol, i tak operátoři ale stále tlačí nejnovější rychlé sítě a snaží se je co nejvíce rozšířit. T-Mobile jde ještě o krok dál a spouští první LTE Advanced síť v Mladé Boleslavi.

T-Mobile spustil jako první operátor v České republice technologii LTE Advanced (LTE-A). Spojením dvou pásem (funkce Carrier aggregation) v Mladé Boleslavi došlo k navýšení rychlosti pro stahování až na 225 Mbit/s a pro odesílání na 50 Mbit/s. Tím chce údajně T-Mobile poskytnout co nejlepší rychlosti mobilního připojení.

T-Mobile

Technologie LTE-A umožňuje teoretickou přenosovou rychlost 300/50 Mbit/s při spojení dvou pásem o šířce 20 MHz a s LTE zařízením kategorie 6. V případě sítě operátora v Mladé Boleslavi proběhlo spojení pásem 800 MHz (o šířce 10 MHz) a 1 800 MHz (o šířce 20 MHz), teoretická maximální rychlost tedy odpovídá 225/50 Mbit/s. T-Mobile zároveň zlepšuje pokrytí a zvyšuje rychlost v hlavním městě, kde bychom měli být schopni, v některých místech, chytnout LTE s rychlostí až 150/50 Mbit/s.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Prdelník
K čemu je nám rychlost 1000 GB/s, když FUP je poměrně stále oničem :-(
Lukáš M.
Osobně mám FUP 10 GB a vítám zvýšení rychlosti. Máte-li nízký FUP limit, připlaťte si za lepší. (Jestli na to nemáte, není to problém T-Mobilu a tudíž není na místě kritizovat jejich zlepšování sítě) Kdesi jsem zaslechl, že T-Mobile chystá pokrýt signálem LTE brzy celou D1 - to bude teprve paráda :-)
iOSHater
Myslím, že by se spíše měli zaměřit na kvalitu pokrytí než na nevyužitelné rychlosti. K čemu mi je na náměstí v Mladé Boleslavi 250/50, když mimo města nechytám pořádně ano EDGE.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze