T-Mobile rozšiřuje pokrytí rychlým mobilním internetem

8

T-Mobile rozšiřuje a zkvalitňuje pokrytí svými rychlými mobilními sítěmi. V dohledné dobězačne pokrývat venkovské oblasti sítí LTE, zároveň navýší maximální rychlost LTE v Mladé Boleslavi na 150 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro odesílání. Do října letošního roku bude nejrychlejší mobilní internet T-Mobile pokrývat celé území Prahy, v hlavním městě posílí i rychlá síť HSPA 42+.

T-Mobile

„Chceme dopřát náš nejrychlejší mobilní internet LTE co nejvíce zákazníkům v co nejkratší době,“ řekl Milan Hába, ředitel řízení kategorie a produktů T-Mobile, a dodal: „Nezapomínáme však ani na zákazníky s telefony, které nepodporují LTE, v hlavním městě proto do konce roku zdvojnásobíme počet vysílačů rychlé sítě HSPA42+.“

V pátek 21. února obdržel T-Mobile od ČTÚ rozhodnutí o přídělu kmitočtů získaných v aukci a dnes se vzdal odvolání, čímž příděl nabyl právní moci. Ihned po vydání potřebných povolení, na které má ČTÚ ze zákona jeden měsíc, začne operátor s pokrýváním území venkovských oblastí České republiky. Rovněž navýší maximální rychlost LTE v Mladé Boleslavi ze 100/37,5 Mbit/s na 150 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro odesílání. Celorepublikové pokrytí LTE plánuje T-Mobile dokončit v dřívějším termínu, než mu ukládají podmínky aukce.

TIP! Ukrytá nabídka Twist Plus potěší zákazníky T-Mobile s předplacenkou

Operátor zároveň pokračuje s LTE pokrýváním Prahy, které dokončí do října letošního roku. Navíc do konce roku chystá spuštění pilotního projektu funkce Voice over LTE (VoLTE), jež umožní volání přímo v síti LTE bez přepínání do „nižších“ sítí 2G/3G. VoLTE přinese výrazné zkrácení doby spojení při volání a kvalitu přenosu hlasu ještě vyšší než v současnosti nabízená technologie HD Voice.

Síť LTE T-Mobile pokrývá v současné době více než polovinu populace hlavního města ČR a Mladou Boleslav. Využívat ji mohou všichni zákazníci operátora, kteří mají aktivovaný tarif obsahující data, nacházejí se na pokrytém území a disponují zařízením, jež technologii LTE podporuje (v současné době je to 23 přístrojů včetně iPhone a iPad). Momentálně tuto síť využívá více než 18 tisíc zákazníků operátora. T-Mobile již do LTE investoval 1,2 mld. Kč, v příštích letech bude postupně investovat dalších 13 mld. Za kmitočty získané v aukci operátor zaplatil 2,6 mld. Kč.

Zdroj: TZ T-Mobile

Diskuze ke článku
Renata
Operátor T-Mobile může svými podvody balit a jít do kytek. V současné době jim blbounům vadí, že Mobil.cz má neomezené volání a SMS ve své síti za 149,00 Kč když dobijete za 200,00 Kč máte navíc 200 MB dat zdarma a převoditelných 51,00 Kč které můžete provolat s 23 minutami nebo propsat 34 textovkama. TESCO mobile neuspěje sice za 200,00 Kč dostanete neomezené volání a SMS ve své síti a třeba 400 MB dat zdarma, ale 150,00 Kč se nebude převádět během měsíce tak musíte utratit 150,00 Kč buď za 120 minut nebo 200 SMS, pardon toto je lživá reklama tohle totiž v realitě nebude možné!!!
joli
T-Mobile zatím nic nerozšiřuje, pouze jejich tisková mluvčí něco vyplodila a někdo zmáčkl čudlík na zdvojnásobení dat na těch pár vysílačích, kde něco pokrývaj :D...
Renata
Mám přes Vodafone (5000 volných minut do všech sítí v ČR; 1000 volných minut do všech mobilních sítí v ČR; 600 MB dat) smlouva na 24 měsíců 364,- Kč firemní účet, udržovací tarif 37,- Kč neomezeně VPN, 1,24 Kč/min. (1+1), SMS zdarma, 0 MB dat nestěžuji si.
nonic
To "ENTER" zase debil co se nudi, nema co rici a pise ptakoviny, veset je na lampy .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze