T-Mobile otestoval 4×4 MIMO v nízkofrekvenčním pásmu

1

T-Mobile ukončil první testovací provoz technologie LTE 4×4 MIMO v nízkofrekvenčním pásmu 800 MHz na světě. Test probíhal od října 2014 v oblasti Petrovic u Prahy a kromě operátora a jeho mateřské společnosti Deutsche Telekom se na něm podílely společnosti Huawei a SkyCross.

Výsledky technického pilotu ukázaly, že technologie 4×4 MIMO v nízkofrekvenčním pásmu dvojnásobně zvyšuje rychlost připojení a posiluje signál v budovách a na okrajích buněk jednotlivých vysílačů. „Poznatky z tohoto testu využije T-Mobile a celá skupina Deutsche Telekom pro budování maximálně inovativní a efektivní sítě LTE-Advanced,“ říká Vladimír Klein, technologický ředitel operátora.

TIP: T-Mobile v březnu: celoplošné zdražování a cenový propad LG G Flex

T-Mobile

Technologie 4x4 MIMO je založena na navýšení počtu vysílacích antén na straně základnové stanice a přijímacích antén na straně mobilního zařízení ze současných dvou na čtyři. To s sebou nese zvýšení maximální dosažitelné rychlosti přenosu až o 100 %, průměrně zhruba o 70 %. Technologie dále zvyšuje efektivitu využití spektra a kvalitu pokrytí v horších rádiových podmínkách, zejména uvnitř budov a na okrajích buněk vysílačů.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Míša
Ještě ale dodám, že Tm(asi potichu, nikde jsem nečetl-nevšiml) zdražil dodatečně koupený FUP, původně další gigabyte stál 99,-, včera jsem zjistil, že nyní je za pouhých 200,- Přijde mi to stejný, jako kdyby mi zvedl cenu minuty na dvojnásobek. Určitě při těch současných cenách této nabídky rádi v budoucnu využijete.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze