T-Mobile mění splátkový prodej: omezenější výběr, nově ale bez záloh

7

Není tomu tak dlouho, co jsme vám přinesli podrobné srovnání splátkového prodeje u našich třech největších operátorů. T-Mobile však do určité míry dnes změnil podmínky a troufneme si říci, že směrem k lepšímu. Od prvního únorového dne máte na výběr ze 3 variant, splácení po dobu 6, 12 nebo 24 měsíců, nezaplatíte ale zálohy, které po sečtení s akontací mnohdy srovnaly částku s cenou kupní.

Nepřehlédněte:

T-Mobile inovuje splátkový prodej

Na konci října minulého roku jsme vám přinesli podrobné srovnání splátkového prodeje u našich tří největších operátorů. U každého jsme narazili na problém, ať už větší, nebo menší. U T-Mobile to bylo rozhodně nutnost placení záloh pro ne-stávající zákazníky. Ty navíc vůbec nebyly malé a většinou po přičtení k akontaci srovnaly cenu s tou kupní (záloha se vracela po 6 řádně uhrazených fakturách), proto byl nákup telefonu na splátky značně znevýhodněn. Tomu je od 1. února 2014 konec, žádné zálohy už operátor požadovat nebude.

„Uplynulých devět měsíců ukázalo, že prodej mobilních zařízení na splátky bez navýšení naši zákazníci hojně využívají. Aktuálními úpravami ve splátkování jim chceme tento způsob pořízení telefonu či tabletu usnadnit a zároveň rozšířit nabídku i o modemy a další zařízení,“ říká Dana Tomášková, ředitelka marketingu T-Mobile pro segment domácností.

T-Mobile odstranil zálohy

Výběr doby, po niž budou klienti zařízení splácet, se sladí s trváním běžné smlouvy, tedy na 12 a 24 měsíců. K dispozici ale bude také varianta na 6 měsíců pro ty, kteří budou chtít zařízení splatit dříve. Zatímco dosud se forma splátkového prodeje týkala jen mobilních telefonů a vybraných zařízení, nyní se bude vztahovat již na všechny mobilní přístroje v nabídce operátora. I nadále zůstává v platnosti zvýhodnění stávajících zákazníků operátora, kteří mohou u vybraných zařízení složit akontaci ve výši pouze jedné koruny. Sjednocují se tak pravidla nabídky mobilních zařízení.

Srovnání

Stejná situace, stejný telefon, stejná cena. HTC One jsme na konci října podrobili splátkovému srovnání. Na prvním screenshotu si můžete všimnout, že jsme si ho vybrali s tarifem S námi síť nesíť za 749 Kč. Mimo vstupní ceny telefonu, ceny za tarif a splátky jsme však museli, jakožto nový zákazníci, uhradit zálohu ve výši 7 000 Kč. Na druhou stranu jsme si mohli vybrat téměř podle svého měsíční splátku a také, jak dlouho chceme telefon splácet.

HTC One - situace z října roku 2013

Do nového srovnání si opět vezmeme HTC One. To stojí u T-Mobile od října stále stejnou částku, 14 999 Kč proto bude srovnání trochu snadnější. Nově už mají zákazníci T-Mobile na výběr pouze ze 3 možností, jak dlouho chtějí splácet. Splácenou částku už si nemohou vybrat vůbec, T-Mobile zkrátka ke všem možnostem přidá svoji variantu měsíční splátky, se kterou buď souhlasíte a nebo máte smůlu.

HTC One - situace z 31. 1. 2014

Jak si můžete všimnout, momentálně (31. ledna 2014) lze na webu T-Mobile uskutečnit prodej na splátky po dobu 5, 11 a 23 měsíců. Co je ale hlavní, neplatíte žádnou zálohu, pouze vstupní cenu telefonu, která je ve všech třech případech velice podobná, liší se hlavně výše splátky.

Závěr

Novinku v podobě zrušení záloh u splátkového prodeje společnosti T-Mobile hodnotíme velice kladně. Zákazníci již nemusí skládat nesmyslně vysoké zálohy, které se po přičtení k akontaci mnohdy srovnaly s cenou kupní, což ve výsledku postrádalo hlavní smysl splátkového prodeje. Někoho možná nepotěší, že už si sám nebude moci nastavit výši splátky, každopádně ze 3 nabízených možností délky splácení by si měl vybrat téměř každý.

Zdroje: t-mobile.cz

Diskuze ke článku
David Nagy
David Nagy
Je to docela divne ja kdyz si bral minuly rok v kvetnu na splatky Note 2 tak jsem zaplatil 199kc pri prevzeti a pak splacim 600 mesicne. Ted udelali to ze se musi zaplatit skoro 1/3 telefonu predem a pak zbytek na splatky jaky to ma smysl? Ted uz to bude opet malo dostupne
David Nagy
David Nagy
Naposledy upraveno: 2. 2. 2014 08:41
Diky tak jsem na to koukal a vubec zadna zmena a kdyz sem zkusil upravit mesice splatek tak se cena prvni platby se zmenila jen o cca desitky korun ale mesicni splatka vzrostla o stovky priklad:
Galaxy Note 3
23mesicu, ted zaplatim 7649 mesicne 450
11mesicu, ted zaplatim 7549 mesicne 950
5mesicu, ted zaplatim 7249 mesocne 2150

Je to pekny humus protoze jeste ze jsem si koupil telefon ktery mi bude na par let stacit protoze stemito podminkami na nez opet nedosahnu nechapu politiku T-Mobile a nebo prejdu ke konkurenci ted alekoukam ze ostatni to maji stejny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze