Symbian v roce 2011: Anna v létě a 10 nových modelů

Nokia kromě modelů řady N a C dnes zveřejnila i další novinky. Je to například vylepšený systém Series 40 nebo nový Symbian Anna. Co vlastně Nokia se Symbianem plánuje? Rozhodně ho ještě nenechá zemřít - během následujících 12 měsíců se dočkáme 10 novinek s tímto OS a 4 aktuální modely povýší na Symbian Anna.

Odepsat Symbian ze dne na den si Nokia rozhodně nemůže dovolit. Na jeho vývoj padlo mnoho prostředků a Nokia se z něj pokusí jistě ještě něco vytěžit. Zda bude letošní rok posledním funkčním obdobím tohoto operačního systému se zatím neví, rozhodně však bude ještě rušný.

Nokia X7 a E6 - první majitelé OS Symbian Anna

Před pár dny Nokia začala prodávat modely E6 a X7, které přichází s novou verzí Symbian Anna. Tato verze přináší mnoho novinek v čele s vylepšeným uživatelským prostředím a novým internetovým prohlížečem. Symbian Anna bude dostupný také pro současné nejvyšší modely finského výrobce, konkrétně se jedná o Nokii N8, E7, C7 a C6-01. Od července budou tyto modely dodávány s již předinstalovanou verzí Symbian Anna, současným uživatelům bude nejpozději během srpna dostupný update.

Portfolio nejvyšších modelů Nokia - zleva N8, E7, C7 a C6-01

Momentálně tak nalezneme celkem 6 nejvyšších modelů s operačním systémem Symbian (Anna) - N8, E7, X7, C7, E6 a C6-01. Tím to však letos nekončí. Během následujících 12 měsíců představí Nokia dalších 10 zařízení s tímto OS. Je tak jasné, že se Symbianem se musí stále počítat, i když už není světovou jedničkou.

Zdroje: PR

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze