Světový Uber je nově i v Praze: moderní taxi s pokročilou aplikací

Kolikrát jste slyšeli příběhy o tom, jak byl někdo okraden taxikářem kvůli taxametru a podobně? Do našeho hlavního města nyní přichází služba UberBLACK, kterou známe již z mnoha velkých měst po celém světě a která nabízí exkluzivní svezení a bezpečné ovládání i placení přes mobilní aplikaci. Bude konkurovat zavedeným taxislužbám a možná pořádně rozvíří vody v tomto oboru.

Pokud jste obyvatelem nebo častým návštěvníkem Prahy a neradi využíváte služeb taxi jenom proto, že jí nevěříte, tak zbystřete. Do Prahy totiž dorazil Uber se svým UberBLACK, luxusní osobní taxi službou. Patrick Studener, vedoucí expanze pro Evropu říká: „několik potenciálních uživatelů naší služby si v Praze stáhlo aplikaci ještě předtím, než tu Uber začal působit,“. Služby Uber jsou dostupné ve 167 městech a 42 zemích po celém světě. Nejde tedy o žádné nováčky.

Uber

Luxusní taxi na počkání

Uber si zakládá na vysoké kvalitě služeb a jednoduchosti. Stačí mít v telefonu nainstalovanou aplikaci a prakticky jedním tlačítkem si přivoláte odvoz. Ten řidič, který je blízko vás, a který zároveň zareaguje na poptávku po odvozu nejrychleji, si pro vás přijede. Aplikace vám automaticky pošle profil řidiče a informace o autě, kterým pojedete ještě před tím, než řidič na místo dorazí. Také platba probíhá netypickou cestou a odvoz se za vás automaticky zaplatí přes platební kartu, kterou máte přiřazenu v aplikaci. Nástupní sazba činí 40 Kč, minimální útrata pak 100 Kč a platí se 23 Kč za kilometr nebo 4 Kč za minutu čekání.

Uber

V Praze se rozjíždí služba UberBLACK, což je originální verze odvozu od Uberu. Nejde o klasickou taxi službu, Uber žádné svoje vozy nemá. Místo toho spolupracuje s koncesovanými a proškolenými řidiči, kteří se přihlásí, a kteří zároveň disponují dostatečně kvalitním automobilem. UberBLACK specifikuje řadu moderních sedanů, které se budou starat o váš odvoz. V Praze vás tak bude vozit celá škála vozidel včetně Mercedesů řady E a Škody Superb. Zajímavé je, že zatímco v zahraničí je podmínkou černá barva vozu, v Praze to kromě ní může být i stříbrná.

Uber

Aplikace je dostupná jak pro iOS a Android, tak i Windows Phone, takže je pokryté široké spektrum zájemců. Samotná aplikace je samozřejmě zdarma a platíte až za využité služby. V aplikacích je nově k dispozici také možnost předem přednastavit cíl destinace a tak nemusíte řidiči vysvětlovat, kam pojedete. Řidič také může zapnout zobrazování Turn-by-turn navigace ze své verze aplikace a můžete tak vidět kudy jedete, a to přímo v aplikaci Uber.

Snímky z Windows Phone aplikace Uber

V zahraničí Uber řádně zahýbal taxikářským trhem a v některých městech a zemích se dokonce proti službě zvedla vlna odporu, v USA dokonce čelí žalobě. Uber i v Praze cílí na firemní a bohatší klientelu, kde lze očekávat poměrně zajímavý boj o zákazníka, zejména s již zavedenými taxi službami, jako je například Tick Tack s bílými Audi podnikatele Radima Jančury a jeho Student Agency. Společnost ale upozorňuje na to, že zezačátku můžete na odvoz čekat o něco déle, jelikož je zde služba nová a další auta se teprve zařazují do provozu. Aplikace zejména v nočních hodinách hlásí, že žádný řidič není poblíž. To by se ale časem mělo měnit.

Stáhnout Uber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blog.uber.com

Diskuze ke článku
jirka
no vypadá to, že to nemá to kouzlo jako jiných zemích
takže raději furt osvědčenou firmu a profíka v audině
fatal
Myslím, že se píše potenciálních.
Jenda
PROSÍM OPRAVIT: "Aplikace zejména v nočních hodinách HLÁSÍŠ, že žádný řidič není poblíž. To by se ale časem mělo měnit. "

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze