Super společník na sociální sítě a úpravy počasí ve fotografiích

Android aplikace týdne
Super společník na sociální sítě a úpravy počasí ve fotografiích
  • První aplikací dnešního dílu našeho seriálu je Spark Post od Adobe, který je ultimátním společníkem na sociální sítě
  • Můžete si v něm pohrát s grafikou, vytvářet plakáty, bannery, koláže a mnohé další
  • Druhou aplikací je PICNIC, která vám pomůže změnit nebe ve vašich fotografiích a dát tak fotkám jinou atmosféru

Adobe Spark Post a PICNIC – Android aplikace týdne

Adobe Spark Post

Vzhledem k menší pauze vám dnes přinášíme hned dvě aplikace, přičemž s oběma zamíříme do světa úprav fotografií. Tou první je Adobe Spark Post, což je zbrusu nová aplikace pro Android, která je k dispozici teprve v betaverzi. Na iOS je však už delší dobu. Už nyní jí ale můžete naplno používat i na Androidu, jelikož je beta velice dobře odladěná a nabízí řadu skvělých funkcí. Jak můžete od Adobe čekat, jde o grafický editor, ale není jen tak ledajaký. Tady nejsou desítky filtrů ani hraní si s kontrastem, barvami, stíny, saturací a podobně. V téhle appce budete tvořit spíše různou grafiku jako plakáty a podobně. Ostatně se stačí podívat na různé šablony na hlavní obrazovce a bude vše jasné.

Adobe Spark Post

Aplikace je super také na prosté vytváření koláží nebo ořezávání fotek, a právě kvůli tomu byste jí měli věnovat pozornost. Je to totiž neocenitelný pomocník, pokud postujete často fotky na sociální sítě. Pokud si totiž vyberete jednu fotku, lze jí oříznout na formát Instagramu, Facebooku, Twitteru, Instagram Stories, formát profilových obrázků Facebooku, bannerů do různých aplikací a tak dále, přičemž samozřejmě nechybí ani tradiční volba formátu.

Následně se dostáváme k samotné editaci, kde si lze nejprve vybrat styl grafiky, se kterou si budete hrát. Následně lze upravit barvy tohoto stylu, všemu zpětně upravit velikosti, pozice, rozvržení v případě koláží i přidávat text a samozřejmě je tu i pár filtrů. Se vším si lze opravdu neskutečně vyhrát a docílit tak pěkných obrázků, jaké můžete vidět na hlavní obrazovce. Tyto šablony si můžete přitom samozřejmě vzít a upravit podle sebe, kdybyste se nechtěli patlat se vším sami od začátku.

Spark Post je skutečně užitečná aplikace, která je navíc skvěle zpracovaná a nemusíte se nic učit. Jen jsou v ní tedy různé animace při editaci, které vypadají sice parádně, ale jsou náročnější na výkon telefonu a občas se sekají. Nicméně to lze se slušně výkonným telefonem přežít a aplikace je alespoň prozatím díky betě zcela zdarma, tak si ji rychle vyzkoušejte.

Stáhnout Adobe Spark Post

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

PICNIC

Po Adobe následuje aplikace jménem PICNIC, kterou můžete už znát, jelikož má přes milion stažení, ale spousta z vás jí také znát nemusí, takže se na ní rychle podívejme. Jak je patrné na první pohled, jedná se rovněž o ¨grafický editor, ale opět o trošku jiný. Tady totiž nedostanete moc možností úprav. Prostě vyberete fotku, zvolíte filtr a hotovo.

PICNIC

V tom je ale kouzlo aplikace. Slouží totiž v podstatě jen pro úpravu oblohy, počasí nebo celkové nálady a barevné palety fotky. Efekty často vypadají opravdu dobře a aplikace precizně oddělí okraje objektů a nebe, nemluvě o tom, že přidá třeba také odrazy nebe ve vodě a změní vrhání stínů.

Samozřejmě není výsledná fotka vždy uvěřitelná, ale o to tu nejde. Tohle je pro ty, kteří se nebojí ukázat upravené fotky a nestydí se za ně. Každopádně by se tu hodilo více možností úprav efektu, jako je třeba jeho síla, ale alespoň ta možnost vypnout úpravu nebe a nechat jen barevný filtr může přijít vhod. V každém případě je aplikace opět zadarmo a třeba na takové Instagram Stories je jako dělaná.

Stáhnout PICNIC! Weather Genie Photo Filter & Camera

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze