Chystaná Xperia 20 sjednotí vypínací tlačítko se čtečkou otisků prstů

aktualizováno
Chystaná Xperia 20 sjednotí vypínací tlačítko se čtečkou otisků prstů
  • Unikají první informace o Xperii 20 s 6palcovým displejem o poměru stran 21:9
  • Bude nabízet až 128GB úložný prostor
  • Na zadní straně má operovat duo 12megapixelových fotoaparátů

Aktualizováno 12. 7. 2019

Jednou ze zajímavých novinek, na kterou se můžeme těšit u připravované Xperie 20, má být sjednocení vypínacího tlačítka s tlačítkem odemykacím. Dobrou zprávou rovněž je, že se Sony rozhodlo zachovat užitečný 3,5mm audiokonektor.

Původní informace z 8. 7. 2019

V letošním roce Sony odstartovalo éru velmi protáhlých telefonů. Nemusí to vyhovovat každému, ale jde o originální směr, kterým se Xperie jednoznačně liší od veškeré konkurence. V nastoleném trendu hodlá výrobce pokračovat. Naznačuje to únik informací o Xperii 20, které přinesl sumahoinfo.com. Budoucí zástupkyně střední třídy má nabízet například 6palcový displej s Full HD+ rozlišením a poměrem stran 21:9.

Další výbava bude spoléhat na služby Snapdragonu 710. V nabídce mají být dle mírně se lišící verze. Slabší varianta si vystačí se 4GB RAM a 64GB úložištěm. Silnější Xperia 20 se pochlubí 6GB operační pamětí a 128GB úložným prostorem. Na zádech telefonu se objeví dva 12megapixelové fotoaparáty. V tuto chvíli není jasné, jaký přesně účel bude sekundární snímač mít. Nakonec známe i rozměry zařízení, které činí 158 × 69 × 8,1 milimetrů. Tloušťka je ale uvedena ve dvou odlišných hodnotách, zdá se, že v oblasti fotoaparátu bude konkrétně 9,8 milimetrů.

Otázkou nyní zůstává, kdy by se mohla Xperia 20 představit. Ve hře samozřejmě zůstává blížící se veletrh IFA 2019, na kterém by se Sony mělo vytasit také s novou vlajkovou lodí Xperia 2.

Diskuze ke článku
Indy
Po nudných mobilních telefonech s poměrem stran 16 : 9 a 18 :9 přichází Sony Xperia 1 s krásným, úžasným top modelem nabitým nejnovějšími technologiemi a s poměrem stran 21: 9. Musím pochválit za design kterým se odlišuje od běžných modelů ostatních výrobců mobilů. Displej 21: 9 je moderní s velkým potenciálem do budoucna, ihned jsem si na něj přivykl a zpětný pohled na displej 16:9 či 18 :9 mi přijde okoukaný, nemoderní a zastaralí.Opakovaný test AnTuTu BenchMark a snížení výsledku naměřených hodnot neřeším, je to jen údaj. Filmů , her a aplikací ve formátu 21:9 je dostatek v tom bych neviděl problém. 3,5 jack chybí, no a co, není nutný v dnešní době bluetooth sluchátek už neřeším. Nemá bezdrátové nabíjení, to mi až tak nevadí . Ovládání gesty jednoduché, intuitivní a návykové. Foťák/video excelentní, bez konkurence, fotografie jsou velmi kvalitní jak za dne, tak i v noci,totéž platí i pro video. Konkurenční ukázkové fotografie neřeším, jde jen o reklamu a jejich fotky jsou před prezentací jistě upravené. Úložné místo 128 Gb je dostatečné s možností rozšířit o 500 Gb. Při založení sim karty restart mobilu neřeším sim kartu vkládám pouze jen jednou. Výdrž baterie při běžném používání telefonování, sms, chat, sledování videa, serfování na internetu v pohodě 2 dny. Cena 23990 Kč je adekvátní. Jistě se najdou lidé a někteří mimozemšťani kterým se Nudle mobil nelíbí a hledají za každou cenu chyby, ale dokonalost neexistuje, každému vyhovuje něco jiného a já to respektuji. S mobilem Sony Xperia 1 jsem velmi spokojen......
Petarda
21:9 je dneska fakt z pravěku, to akorát můžou prodávat někde v Africe křovákům a pak se budou divit, že mají malé zisky a že zase krachujou. Sony by se mělo vrátit na pozici leadera trhu s mobilními technologiemi, což se povede jedině tak, že nasadí alespoň 27:9 nebo rovnou 35:9, aby se lidi mohli dívat na dva filmy najednou, nebo mít na jedné obrazovce otevřené čtyři aplikace. Protože tohle je přesně to, co lidi od mobilu chtějí, že jo!
Okoloidúci
Ako poznám Sony, tak tento fajn vyzerajúci telefón opäť zabijú cenou.
Hold, stredná trieda sa dnes pohybuje max. do 300€ pričom magická hranica je +-250€.
A potom príde Sony so "strednou triedou" za 320€...
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Naposledy upraveno: 8. 7. 2019 18:58
Já jsem hlavně rád, že už neuvažují o nasazení SD636 či ještě lépe SD630:-D.

Uvidíme, jsem zvědav.

V rodině máme Xperii 10 a i přes svůj chipset slýchám chválu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze