Speciální znaky ve zprávě mohou restartovat váš iPhone

12

Na vcelku zajímavou chybu upozornil server iClarified, který přišel na to, že po zaslání speciálních kódů z iPhonu na iPhonu může dojít k restartu. Chyba se projevuje i v nejnovější verzi operačního systému iOS. Zatím je však znám pouze jeden speciální kód, nelze však vyloučit, že jich existuje i více.

Na velmi zajímavou chybu upozornil a zároveň ji i demonstroval server iClarified. Po zaslání znaků, které se skládají z latinské abecedy a arabských znaků můžete resetovat iPhone, na který zpráva dorazí. Je přitom jedno, jestli se jedná o iPhone uzamčený nebo odemčený. Pouze v jediném případě se lze restartu vyhnout, a to při aktivní konverzaci s daným uživatelem. Důvodem je chyba, která je obsažená i v nejnovějším operačním systému iOS.

iPhone zprávy chyba

Prozatím se nepotvrdilo, že tato chyba může zapříčinit i další bezpečnostní problémy, každopádně je přinejmenším zarážející, že textová zpráva odeslaná na dálku může způsobit restart zařízení, na které zpráva dorazí. Pokud chcete podobným problémům předejít, stačí v nastavení notifikací zabránit náhledům zpráv, případně můžete vypnout notifikace zpráv celkově. Pochopitelně ovšem nejde o úkon, který by většina uživatelů dělala s radostí.

Prozatím je známa jedna kombinace, která restart iPhonu způsobuje, není ovšem vyloučeno, že podobných „možností“ existuje i více. Jak se chyba projevuje můžete shlédnout na videu pod článkem.

Zdroje: iclarified.com

Diskuze ke článku
alambert
fakt to funguje..zkoušel jsem to na setře... :-D 2x :-D
alambert
fakt to funguje, zkoušel jsem to na sestře... 2x :-D
Lukas
A vie sem niekto napisat ten text?kt.prinuti k restartu iný iPhone?
Pesedm
Už ten text blokuje i Facebook :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze