Špatná situace HTC ve 3. čtvrtletí: zisk propadl meziročně o 79 %

3

Tchajwanskému výrobci HTC se už několik čtvrtletí v řadě nedaří a jeho zisky klesají v aktuálních výsledcích za třetí čtvrtletí roku 2012, což dnes potvrdily i výrobcem zveřejněné finanční výsledky.

HTC se dnes pochlubilo se svými finančními výsledky za třetí čtvrtletí, konkrétně za měsíce července, srpen a září. Bohužel nic k chlubení na zveřejněných číslech není. Zisk HTC totiž opět klesl, a to celkem výrazně. Za toto období dosáhly celkové příjmy 2,4 miliard dolarů. Oproti druhému čtvrtletí s příjmy 3,04 miliardy dolarů se jedná o vcelku velký pokles. Samotný čistý zisk ve třetím čtvrtletí také klesl a činí pouze 133,2 miliónů dolarů, oproti 247 miliónům dolarů ve druhém čtvrtletí. Ještě hůře však vyznívá srovnání s loňskými výsledky za stejné období. HTC tehdy za 3. čtvrtletí 2011 utržilo 4,64 miliardy dolarů a čistý zisk činil 636,5 miliónů dolarů. Meziročně se tak jedná o propad 79 %.

HTC 8X, 8S a One X+ - zajistí výrobci světlejší zítřky?

HTC se tak i nadále nedaří své hospodaření stabilizovat. Před časem výrobce vydal prohlášení, že jeho telefony musí být cenově více konkurenceschopné. To se ovšem zatím nevyplnilo a takřka všechny modely se prodávají za více či méně nadsazené ceny. Šanci na vzpruhu můžeme vidět v příchodu modelů s Windows Phone 8. Bude zajímavé sledovat, jak si HTC povede v klíčovém 4. čtvrtletí, do kterého spadají i předvánoční prodeje. Pokud opět vykáže pokles, bude se jednat už o opravdu vážný problém.

Zdroje: theverge.com, engadget.com, TZ HTC

Diskuze ke článku
freeman
Niekedy mám pocit, že nový WPH8 bude hotový spasiteľ. Ale výrobcovia mobilov by si mali uvedomiť jednu vec : Jádro WPH8 se změní, nicméně logika a koncepce systému zůstane stejná a nečekejte, že to najednou bude o něčem jiném. Pokud vám Windows Phone 7.5 svou filosofií nevyhovují zřejmě se neskamarádíte ani s Windows Phone 8. Bude to nejspíš stejné jako jinde. Komu neseděl Android 2.3, s 4.0 se to moc nezlepšilo. Komu nesedí iOS 5, s iOS 6 se to také nezlepší.
Fre ddy
Vůbec se nedivím propadu této firmy! Ve "forech" na celém světě se píše, že uživatelé mají rádi silnou baterii, taky samozřejmě vyměnitelnou uživatelem, pak mají rádi microSD karty. U TOP výrobků by mělo být kvalitní Wifi, NFC, fotky bez fleků a růžových nádechů, atd.. Zdá se mě, že vedení HTC moc nesleduje požadavky uživatelů, potom hledí jak vyorané myši, že prodej vázne, bohužel je pozdě!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze