HTC výrazně zlevní své telefony, chce zastavit pokles prodejů

35

Smartphony tchajwanského výrobce HTC vždy patřily mezi elitu, poslední dobou ale prodeje přístrojů této značky klesají a HTC si je vědomo vzniklého problému. Jediné smysluplné řešení v podobné situaci je snížit cenovou hladinu svých přístrojů a zpřístupnit je tak širšímu okruhu zákazníků.

Ať už jsou důvody poklesu cen jakékoliv, fakta se nemění. Na trhu je v současné době silná konkurence od předních výrobců, jako je Samsung či Apple. HTC navíc učinilo ve své nové řadě One několik špatných rozhodnutí (nevyjímatelná baterie, absence slotu pro paměťové karty a jiné), což mělo i přes nesporné kvality této řady vliv na atraktivitu u zákazníků.

Zleva HTC One V, One S a One X

TIP: Přečtěte si naše recenze na smartphony One V, One S a One X.

HTC tedy mění strategii a hodlá údajně snížit nyní poměrně vysokou cenovou hladinu u většiny svých přístrojů s operačním systémem Android. Stejná strategie bude platit i na připravované smartphony s operačním systémem Windows Phone 8, takže bude rozhodně zajímavé sledovat zařízení tohoto výrobce v nejbližší době.

Zdroje: unwiredview.com, slashgear.com, phonearena.com, pocketnow.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Crozz
současné modely zlevnit a nové modely s pořádnou baterkou, pamětí atd...
neregistrovaný
kdyby se vykašlali na sense a prodávali čistý android hned po aktualizaci tak budou prodeje jako blázen..
Martty
Nejvíc je brzdí aktualizace softwaru... to zákazníky odradí
Co se týče nevyjímatelné baterie a absence slotu pro paměťové karty, iPhone to má už od začátku a kde dneska jsou :). Bez toho se opravdu dá žít
JHZ
Přesně proto jsem si nekoupil one x, protože nemá paměťové karty ä nejde vyndat baterku. a na buzeraci v podobě micro simky také nepřistoupím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze