Soundbary Sony se subwooferem, který se vejde pod pohovku

3

Stále více firem nabízí reproduktory s podporou bezdrátového streamování obsahu pomocí technologie Chromecast od Googlu. Zatím poslední z nich je Sony, které na veletrhu CES 2017 představilo novou řadu kompaktních zvukových projektorů, které přichází s malým samostatným subwooferem, jenž dokonale zapadne do vašeho obývacího pokoje.

Řada obsahuje dva modely HT-MT300 a HT-MT500. Oba nabízí kompaktní rozměry a byl u nich kladen důraz i na design. Výsledkem je zvukový reproduktor, který můžete umístit k televizoru v obývacím pokoji, aniž by nějak rozměrově nebo designově vyčníval. Povrch ozvučnice je z materiálu imitujícího kůži, který je příjemný na dotyk, mřížka je v matném provedení.

Sony HT-MT500
Sony HT-MT500

Kapitolou samou pro sebe je pak samostatný subwoofer, který je tak malý, že ho můžete klidně umístit horizontálně pod pohovku. Díky speciálnímu režimu „Sofa Mode“ při tomto režimu efekt nízkých frekvencí ucítíte přímo na vlastní kůži. Další možností je umístit subwoofer vertikálně vedle jiného kusu nábytku.

I přes své kompaktní rozměry jsou oba modely dostatečně výkonné se silným zvukem. Dokáží vylepšit zvuk čehokoli, na co se právě díváte, a to díky zvukové technologii S-Force PRO Front Surround, která naplní pokoj zvukem jako v kině a přímo vás vtáhne do děje vašich oblíbených filmů. Vyšší model HT-MT500 se může navíc pochlubit tím, že podporuje kvalitu zvuku ve vysokém rozlišení (High-Resolution Audio) a dokonce umí dopočítat a vylepšit veškerý zvuk, který přehrává, na vyšší kvalitu.

Sony HT-MT301
Sony HT-MT301

Oba modely nabízí podporu Bluetooth a NFC, díky kterým můžete ze svého telefonu streamovat hudbu pouhým dotykem prstu. Další možností připojení zdroje zvuku při domácím použití je pak USB port. HT-MT500 má však kromě toho také integrované služby Chromecast a Spotify Connect, takže máte přístup k více než stovce aplikací pro streamování hudby. Model MT500 se velice snadno ovládá – má tlačítko Music Service button, které vám pomůže rychle se vrátit k poslední skladbě přehrávané z vašeho účtu Spotify Premium, aniž byste se museli připojit a přehrávat ze svého mobilního telefonu nebo tabletu.

Cena kompaktního zvukového projektoru HT-MT300 se bude pohybovat okolo 300 euro (asi 10 tisíc včetně DPH) a bude v prodeji v uhlově černé barvě (MT300) od února 2017 nebo ve smetanově bílé variantě (MT301), která bude dostupná od března 2017. Vyšší model HT-MT500 se bude prodávat přibližně za 600 euro (asi 20 tisíc) a bude v prodeji v uhlově černé barvě od března 2017.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Jasná vec, repráčiky 30 centimetrov vzdialené jeden od druhého a zvuk ako v kine a rovno aj so simuláciou Dolby Atmos :) Ale zas k tomu "HD" vysielaniu vo "vysokom rozlíšení" s kompresiou ako videohovor cez EDGE to bude ideálne ...
Mara Studna
Mara Studna
To nemá chybu-to je Sony
maser
Za tu cenu radši stereo zesilovač a regálovky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze