Sony Xperia V se začne prodávat až v lednu, rovnou s Androidem 4.1

17

Špičková a navíc odolná Xperia V, kterou Sony představilo na veletrhu IFA 2012, nabírá menší zpoždění. Výrobce si toho je vědom a nabídne novější Android jako formu omluvy.

Sony Xperia V je velmi dobře vybavený telefon s dvoujdárovým procesorem Snpadragon S4, 1 GB RAM nebo 13 megapixelovým fotoaparátem. Její výhodou je ale především zvýšená odolnost proti vodě a prachu. I přesto si uchovává stylový design a na první pohled nepoznáte, že telefon vydrží i náročnější podmínky.

Sony Xperia V

Představení proběhlo koncem srpna na veletrhu IFA 2012 v Berlíně. Do prodeje se Xperia V měla dostat na sklonku letošního roku. Zdá se však, že dojde k malému opoždění. Alespoň to tvrdí francouzské Sony na svém Twitter kanálu. Na evropské trhy se Xperia V dostane koncem ledna 2013. Opoždění se Sony snaží omluvit cena, která poklesne o 20 eur na nových 529 eur, po přepočtu zhruba 12 500 Kč. Kromě snížení ceny Sony Xperii V připraví rovnou s Androidem 4.1 Jelly Bean. Původně měla startovat ještě s verzí Ice Cream Sandwich. Zpoždění potvrdilo i české zastoupení Sony. Zároveň se ale neví, zda se vůbec Xperia V na český trh dostane.

Technické parametry Sony Xperia V

Kompletní specifikace
Konstrukce129 × 65 × 10,7 mm, 120 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 4,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostleden 2013,

Zdroje: unwiredview.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Tomáš SVK
bože na každý smartfon čo sa po vystrave tešim a je mi najviac "sexy" tak pride vždy najneskor !!!!! Viete prečo prišla xperia J a T tak skoro a V tak neskoro ?
Juras
Doufám, že toto bude platit jen pro tu Francii. V několika e-shopech mají datum naskladnění 4.12.2012 a také mi dnes přišla odpověď za smarty.cz na Sony Xperia Acro S "Rádi bychom Vám místo něj nabídli novinku od Sony, novou Xperii V, kterou čekáme již za pár týdnů. " Takže pevně doufám, že si ji nadělím pod stromek ;)
stepo
Tak to neni zas tak hrozny. Vubec by to nevadilo pokud.pokud sony vubec tento skvele vypadajici a zaroven skvele vybaveny smartpone uvede na nas trh. Mam tak trochu strach ze knam se nedostane, max. jako sedivka. Doufam ze se mylim.
Juras
Tak teď tady v článku čtu "Zároveň se ale neví, zda se vůbec Xperia V na český trh dostane". Tak to už by mě Sony opravdu nasr***. Nejdřív nebude Xperia Acro S, teď Xperia V. No nic, pokud se na náš trh nedostane,
tak už na Sony s*** a přejdu ke konkurenci. A to jsem jejich dlouholetý fanoušek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze