Sony Xperia J: první dojmy a videopohled

Nejlevnějším zástupcem z řad telefonů Sony, který byl na veletrhu IFA představen, je model Xperia J. Nabízí výbavu nižší střední třídy s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich, ve které překvapí především velký, čytřpalcový displej nebo spousta barevných variant.

Japonské Sony se chystá výrazněji posílit svou pozici mezi levnějšími telefony s Androidem a představilo novinku Xperia J. Ta je takovou náhradou za model Xperie neo L, který se u nás neprodává. Opět tu máme velký displej, čtyřkový Android, ale design se snaží být ve stylu nyní představených modelů. Pojďme se podívat, jaké na nás zanechala dojmy.

Elegance i v nižší třídě

Sony je rozhodně sympatické tím, že si dává záležet na designu bez ohledu na to, v jaké cenové kategorii se daný telefon nachází. Jasným důkazem je Sony Xperia J, která se zařadí mezi telefony s cenou kolem čtyř tisíc korun a přesto se jako její vyšší kolegové chlubí elegantně prohnutým designem a skvěle padne do ruky. Druhým lákadlem je hned několik barevných variant, z nichž některé jsou opravdu šílené. Nicméně Xperia J je mířena spíše na mladší uživatele a ti rozmanitost jistě ocení.

Tahákem Xperie J je velký displej, který narostl na 4 palce a nabízí pro Sony klasické rozlišení 854 x 480 pixelů. Sice už chybí technologie BRAVIA, ale přesto se displej bude řadit k nadprůměru. Pod displejem si jistě všimnete tradiční trojice kláves, včetně tlačítka k vyvolání menu. Co je na tom divného? Xperia J nabízí Android 4 Ice Cream Sandwich. Nabídku multitaskingu tak musíte vyvolat postaru, delší podržením domečku. Podoba nabídky naposledy spuštěných aplikací je stejná jako v čistém Androidu. Nekoná se tedy řádně vylepšená podoba, jako jsme viděli u vyšších Xperií T a V.

Sony Xperia J – první pohled z IFA

Není se však čemu divit, neboť Xperia J nabízí poměrně zastaralý hardware. Pouze jednojádrový procesor a 512 MB RAM. Prostředí na nás ale působilo v Berlíně velice svižně a zdá se, že Android 4.0.4 se Sony povedl báječně odladit. Šetřilo se také na jiných místech. Zapomenout musíte na hardwarovou spoušť fotoaparátu. Na opačné straně je microUSB konektor, kterému ale chybí funkce MHL a tak přes redukci nepřipojíte například HDMI konektor.

Pokud vás o telefonu Sony Xperia J cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás v diskuzi pod tímto článkem. Budeme-li vědět, odpovíme vám.

Technické parametry Sony Xperia J

Kompletní specifikace
Konstrukce124,3 × 61,2 × 9,2 mm, 124 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227A, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:47 hodin
Dostupnostříjen 2012,
Diskuze ke článku
skrba
Vim ze je to možná samozřejmost, ale zajimalo by mé za má xperia J NFCA TECHNOLOGII ???
securid
A to Sony brecelo jak modely 2011 nestihaji ICS s 512 RAM..
Ivo
Bude mít telefon notifikační diodu? A myslíte že bude stačit ten 1GHZ procesor a jen 512MB RAM?
Děkuji
Mates
Poraďte mi----Sony xperia miro nebo xperia j?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze