Sony Xperia J získává Android 4.1.2 Jelly Bean

23

Loňská Xperia J byla představena na berlínském veletrhu IFA 2012. Navzdory zařazení do nižší střední třídy měla příslib aktualizace na novější Android. Nyní se zdá, že Android 4.1 přichází.

Sony Xperia J

Sony Xperia J je poměrně líbivý telefon, který láká na čtyřpalcový displej se slušným rozlišením. Zaujme třeba také fotoaparátem s rozlišením 5 megapixelů, kterému nechybí LED dioda či automatické ostření. Zdánlivě dobře se jeví i jednojádrový procesor s taktem 1 GHz. Bohužel Sony z nepochopitelných důvodů použilo zastaralý typ procesoru, který například zamezuje záznamu a přehrávání HD videa, a limituje telefon u náročnějších her. I přesto si Sony věřilo a nasadilo cenu telefonu vysoko. Po reklamní kampani a nasazení Xperie J operátory se však úspěch přeci jen dostavil.

Xperia J startovala na Androidu 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Při rozhodování výrobce, které modely aktualizuje, dostala překvapivě přednost před Xperií U a sola, a aktualizaci měla přislíbenou. Nyní se objevují zprávy, že se aktualizace na Android 4.1.2 Jelly Bean začíná šířit světem. Po Xperii T a Xperii V je Xperia J třetí v pořadí aktualizací.

Nepřehlédněte: Jaké Xperie dostanou Android 4.1 Jelly Bean? Přehled

Pokud vlastníte Xperii J, dorazila aktualizace i na váš telefon? Pakliže ano, pozorujete nějaké viditelné změny? Podělte se o vaše zkušenosti s ostatními čtenáři v diskuze pod článkem.

Technické parametry Sony Xperia J

Kompletní specifikace
Konstrukce124,3 × 61,2 × 9,2 mm, 124 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227A, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:47 hodin
Dostupnostříjen 2012,

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Tomáš
škoda že to bude bez tej novej nadstavby od SONY ktore maju len T,V a Z
Ion
už aby to bylo i na Xperii Ion :D
tom
všiml jsem si změny v notifikační liště a n horní časti se konecne zacali zobrazovat procenta baterie jinak jsem si vsiml menších vyepšení v xperia aplikací :D
marek
změna zvuku pří odemknutí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze