Sony Xperia Honami s 20 Mpx fotoaparátem na prvním snímku

51

Řada uživatelů od svého mobilního telefonu požaduje i kvalitní fotoaparát, který by jim nahradil na běžné fotografování digitální kompakt. Zdá se, že se nyní mají na co těšit v podání Sony. Na internetu se objevil první snímek připravovaného smartphonu Sony Xperia i1 s kódovým označení Honami, jehož hlavním tahákem by měl být právě špičkový fotoaparát s rozlišením 20 Mpx.

Sony již v minulosti ukázala, že fotomobily umí, a patří mezi přední výrobce digitálních fotoaparátů. O to větším příslibem je Xperia Honami, jejíž fotografii zveřejnil brazilský server techTudo. Pro srovnání velikosti je na snímku vlevo tento týden představený tabletofon Xperia Z Ultra s úhlopříčkou displeje 6,4 palce a vpravo od Honami je pak Xperia ZQ, což je brazilská verze Xperie ZL s pětipalcovým displejem. Je vidět, že Honami je o něco větší než Xperia ZQ, což by naznačovalo, že by mohla mít displej větší než 5". Podle TechTudo má Honami tenký skleněný design se sloty pro microSIM a microSD na boku.

Kromě fotoaparátu s rozlišením 20 Mpx a LED bleskem se o ostatních parametrech pouze spekuluje. Nejčastěji se však zmiňuje, že by mohl dostat nejnovější čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 taktovaný na 2,3 GHz. TechTudo uvádí, že se jedná o předprodukční vzorek běžící na Androidu 4.2.2 s nefinální verzí hardwaru, ale i tak již nyní nabízí "prvotřídní" fotoaparát. Ten by měl dostat velký 1/1.6" sensor a mohl by dostat i obrazový procesor BIONZ, který Sony používá ve svých zrcadlovkách Alpha.

Na finální specifikace si však budeme muset počkat až na oficiální představení telefonu. Očekává se, že by se tak mohlo stát v letošním třetím čtvrtletí, aby Sony stihlo předvánoční trh.

Zdroje: gsmarena.com, androidcentral.com, techtudo.com

Diskuze ke článku
Petr
Doufám, že tam dají svou oblíbenou baterii - 1300mAh.
jaroslav
ještě se musí snažit, Nokia má 41MPX. :-)
Michael
Počet megapixelů není všechno... a podle obrázku to není zrovna extra kráska.
...
Jaksi nevidim ten slubovany Xenon. A kolko to ma mpx ma nezaujíma, dôležité budú výsledné fotky a či ich Sony zas nezmrsi softwarom.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze