Sony Xperia 1.1 se má postavit proti Galaxy S20+. Na co bude lákat?

21
Sony Xperia 1.1 se má postavit proti Galaxy S20+. Na co bude lákat?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Očekává se shodné složení hlavních fotoaparátů jako u Galaxy S20+, tedy kombinace 12Mpx hlavního fotoaparátu a 64Mpx teleobjektivu
  • Neměla by chybět podpora záznamu 8K videa s HDR

Sony mělo původně naplánovanou tiskovou konferenci v rámci veletrhu MWC 2020. Letošní ročník byl však kvůli koronavirusu zrušen a Sony své novinky oznámí výhradně po internetu. Jednou z nich by mohla být Xperia 1.1. Skrze weibo.com unikly informace o tom, že složení fotoaparátů bude možná zcela shodné se Samsungem Galaxy S20+. V praxi by to znamenalo hlavní 12megapixelový snímač se světelností f/1.8, který doplní 64megapixelový teleobjektiv s možností 10násobného hybridního zoomu. Dále má být připraven 12megapixelový ultraširokoúhlý objektiv. Nakonec vše doplní ToF senzor pro práci s hloubkou ostrosti.

Spekuluje se, že Xperia 1.1 natočí video až v 8K rozlišení při 30 snímcích za vteřinu. Ve hře je však varianta, že nepůjde o běžné video, ale o video s HDR. Proti této možnosti nicméně hovoří fakt, že ani 4K videa s HDR nejsou v telefonech zatím běžná. Čestnou výjimkou je například Xperia 1.

Kromě Xperie 1.1 bychom se mohli dočkat ještě například Xperie 5 Plus, o které se spekuluje již delší dobu. Moudřejší budeme 24. února v půl deváté ráno, kdy bude Sony prezentovat své novinky.

Diskuze ke článku
Samuel Jahôdka
Samuel Jahôdka
Tiež ako Mara Studna som fanúšik SONY, teším sa.
Marián Macháček
Marián Macháček
Těším se co předvedou a doufám, že to už konečně propojí i s jejich ostatními prvky
Mara Studna
Mara Studna
A protože jsem fandou Sony a těstoviny mám rád,Těším se na Novou Xperii.A až si tuhle kvalitku koupím,dám si k tomu dvojitou porci Bolonských špaget a to budou fota,jaký necvakne ani ten drahej Samsung-to bude lahoda!!!
Pere
Keď vidím na mojej Xperii 5 čo dokáže odfotiť tak si ani neviem predstaviť čo dokážu nové stroje od Sony . Teším sa a keď dajú top kvalitku tak idem znova do Sony 👍

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze