Sony Xperia 10 III potěší teleobjektivem a displejem bez výřezu a průstřelu

2× aktualizováno
8
Sony Xperia 10 III potěší teleobjektivem a displejem bez výřezu a průstřelu
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Nasazen by měl být Snapdragon 765G
  • Půjde o nejdostupnější telefon s 5G od Sony

Aktualizováno 15. 2. 2021

O chystané Xperii 10 III přináší nejnovější informace slahsleaks.com. Ten zmiňuje poměrně zásadní změnu – nasazení Snapdragonu 765G. Ten je bohužel starší ve srovnání s dříve spekulovaným Snapdragonem 690. Naopak by ale neměl být slabší po stránce výkonu. Prozradil jej Geekbench, stejně tak solidní 6GB operační paměť.

Sony Xperia 10 III

Aktualizováno 21. 1. 2021

Po dvou měsících o sobě dává skrze voice.com vědět Xperia 10 III. Prvně získáváme představu o vzhledu, který bude velice podobný současné Xperii 10 II a rozměry se liší jen kosmeticky, činí 154,4 × 68,4 × 8,3 mm. Opět se potvrzuje nasazení Snapdragonu 690 a víme, že na pravém boku bude čtečka otisků prstů. Xperia 10 III má disponovat čelními stereo reproduktory + displejem s 6 palci a žádným výřezem ani průstřelem. Na zadní straně bude trojice fotoaparátů: 12megapixelový hlavní snímač, 8megapixelový ultarširokoúhlý objektiv a 8megapixelový teleobjektiv. Poslední známá informace zmiňuje 3,5mm jack.

Sony Xperia 10 III

Původní informace z 18. 11. 2020

Sony chystá na příští rok obměnu svého tradičně skromného portfolia, dojde i na zástupce střední třídy. Server androidnext.info tak již informuje o Xperii 10 III, která naváže na současnou Xperii 10 II. Spekuluje se o nasazení výkonného procesoru Snapdragon 690, který je založen na 8nm výrobní technologii a měl by telefonu střední třídy plně dostačovat. Současně tento procesor přinese také podporu sítí 5G a Xperia 10 III by se měla stát nejdostupnějším telefonem s 5G od Sony.

Zbylá výbava je v tuto chvíli obestřena tajemstvím, ale nezbývá než doufat, že Sony naváže tam, kde letos skončilo. Tudíž rádi uvidíme opětovné nasazení zvýšené odolnosti, stejně tak teleobjektiv na zadní straně. Představení Xperie 10 III přichází v úvahu nejdříve zkraje roku 2021.

Diskuze ke článku
Jakub Dědeček
Jakub Dědeček
No nevím, jestli potěší display s tak obřími rámy v roce 2021 :D
Mara Studna
Mara Studna
Ale toto pro Boha nemá význam,at se soustředí na špičkovou vlajkovou lod se Vším všudy-tohle je jen plácání-ačkoliv jsem fanda Sony,tak zcela kriticky toto považuji za zbytečný krok.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze