Sony se v 2. čtvrtletí daří dobře. Pouze Xperie stále prodělávají

6
Sony se v 2. čtvrtletí daří dobře. Pouze Xperie stále prodělávají
  • Sony se ve druhém čtvrtletí letošní roku velmi dařilo a hlásí celkové výnosy 18,3 miliard dolarů
  • Vydělalo na filmech, fotoaparátech či věčném tahounovi v podobě PlayStation divize
  • Pouze Xperie Sony stále táhnou k zemi s klesajícími zisky ve výši 22 milionů dolarů

Zisky Sony za posledních pár čtvrtletí stabilně rostou, avšak černá ovce rodiny se přeci jen našla. Jedinou divizí, které vykazuje ztráty, je právě ta mobilní, jež má na svědomí samozřejmě všechny Xperie. Krom ní se však nyní japonskému výrobci velmi daří a za druhé letošní čtvrtletí hlásí celkový výnos 18,3 miliard dolarů, což je nárůst o 22 procent oproti loňskému roku. Zaznamenaný čistý příjem přitom činí 1,16 miliardy dolarů, což je mnohem více než předchozích 46 milionů.

Sony Xperia XZ1

Tak pěkným číslům se však moc nedivíme. Sony stále progresivně inovuje své povedené a populární bezzrcadlové fotoaparáty a má mnoho dalších povedených výrobků z řad elektroniky. Navíc letos slavilo úspěch i na filmové plátně s novým filmem Spider-Man: Homecoming, a to ani nemluvíme o nestálém tahounovy zisků, kterým je PlayStation divize, která Sony držela nad vodou i v těch nejhorších časech.

Jako obvykle tak byla jedinou prodělávající složkou společnosti mobilní divize Xperií, jejíž výnosy za poslední čtvrtletí činí jen 22 milionů dolarů, přičemž loni výnosy činily 32 milionů. Alespoň jsou ale prodeje stále stabilní oproti předchozímu období. Sice narostly pouze o 2 procenta, ale pořád lepší, než aby klesaly.

Zdroj: sony.net, pocketnow.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Roll
Co taky čekají, když neumí vyrobit pořádný telefon, ale peněz za to chtějí jako Apple.
BK76
To se docela divím. Mobil pořizovací cena celkem vysoká v mém případě XZ1 compact 14990, ale nakonec jsem to dal. Byl jsem hodně zvědavý na slow motion videa a 3D Creator a nezklamali... Výkon ani nemluvím... Momentálně si myslím, že nelze sehnat sehnat v kompaktním provedení telefon u konkurence v dané síle a výbavě...
Dave
Jinak nechápu zase ten nadpis minulý čtvrtletí byla xperia v zisku a minulý rok 3 ze 4 čtvrtletí taky.
dan
Je to škoda, protože já na Sony nedám dát, přijemný prostředí plynulost, fotoaparát, design a spolehlivost, podpora je toho spoustu. Sice jsem si pořídil starší Xperii Z5, ale za cenu 9000 Kč jsem dostal to nejlepší co jsem mohl

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze