Sony S2: tablet se dvěma displeji a Androidem 3.0

5

Letošní rok má být rokem tabletů a uvědomil si to i výrobce Sony. Rozhodl se představit dvojici nových tabletů běžících na Androidu 3.0 Honeycomb a certifikací PlayStation. Pojďme se podívat na nový tablet S2, který se vyznačuje dvěma displeji.

Dnes představila společnost Sony na tiskové konferenci v Tokiu dvojici tabletů, kterými hodlá obohatit trh v následujících měsících. Jak je známo, rok 2011 by měl být rokem tabletů a každý z top výrobců si to uvědomuje. Podívejme se na jednu z novinek, na tablet Sony S2, který se od konkurence přeci jenom v mnohém liší.

Náčrty budoucího Sony S2

Čtěte: 2011: rok tabletů - velké srovnání hlavních rivalů

Tablet Sony S2 budí svoji pozornost již v uzavřeném stavu, kdy by si mohl někdo zpovzdálí myslet, že se jedná o větší uzavřené pouzdro na brýle. Ale nebojte, brýle zde rozhodně nebudou.

Tablet Sony S2 v uzavřeném stavu připomíná pouzdro na brýle

Čtěte: Sony S1: první PlayStation tablet

Sony S2 je vyveden v elegantní stříbrno-černé kombinaci barev a po designové stránce se opravdu povedl. Při otevření tabletu budeme překvapeni o to více. Někdo by očekával, že zde nalezne jeden displej a klávesnici, ale překvapivě na nás vykouknou dva 5,5palcové displeje, každý s rozlišením 1024 x 480 pixelů. Každý z displejů je orámován silnějším černým rámečkem.

Tablet Sony S2 nabízí dva 5,5palcové displeje

Displeje mohou být používány buď jako jeden velký displej, nebo si na každém můžete prohlížet jiné věci. Nebude tedy problém na jednom displeji sledovat video a na druhém si zkontrolovat došlou poštu. Motorem bude procesor NVidia Tegra 2 a nejnovější operační systém Android 3.0 Honeycomb. Ve výbavě by neměl chybět ani fotoaparát, Wi-Fi s DLNA technologií a rychlá data 3G/4G.

Za jakou cenu se bude nový tablet Sony S2 prodávat na podzim se doposud neví. Jak uvedl na začátku roku jeden ze zdrojů serveru Engadget, mohlo by jít o částku 699 amerických dolarů (cca 11 600 Kč).

Tablety Sony S1 a S2 na oficiálním videu

Tablet Sony S2 na prezentaci v Tokiu

Zdroje: sony.net, phonearena.com

Diskuze ke článku
olga
celkom dobrý nápad. mne doposial na tabletoch vdailo práve to, že nemali zvlášť klávesnicu. toto je takto skor mini laptop :D ale už keď vymysleli aj niečo takéto, tak by už mohli vymyslieť aj tablet s vysúvacou klávesnicou. to by sa mi hodilo najviac...
shaak
koukni na HTC SHIFT, je to UMPC (takže něco jako tablet)
gimpel
moc hezký. to by se mi mohlo zmestit i do vačku .D
Vera
neco takoveho bych potrebovala, hodil by se mi tvarove a i ty dva dispeje by nebyly na skodu, ale co jsem si pred nekolika mesici zjistila, tak nema dostatecnou pamet a nizkou vydrz baterie. Bylo toho trosku vic, ale to uz jsem zapomela. Myslim, ze se nedala pridat pametova mikro karta, aby se zvetsila kapacita pameti, ale to uz nevim jiste. Rozhodne v tehle recenzi mi chybi vic technickych informaci. Tak jsem byla tehdy nucena vyhledat jine stranky, kde jsem zjistila co jsem potrebovala. Presto tento tablet hodnotim kladne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze