Sony představilo přídavný stereo mikrofon STM10 pro Xperii Z2

6

Každý výrobce nabízí minimálně pro své klíčové modely nespočet různého příslušenství. Výjimkou není ani Sony a jeho aktuální vlajková loď Xperia Z2. K ní si budete moci dokoupit i třeba externí stereo mikrofon, který kvalitní obraz doplní i velmi solidním zvukem.

Sony STM10

Sony letos představilo vcelku zajímavé příslušenství, kterým je externí mikrofon STM10. Ten jednoduše zapojíte do 3,5mm jack konektoru a můžete směle zaznamenávat například koncert či jinou událost, u které byste ocenili kvalitní audio. Výrobce mezi technickými údaji zmiňuje frekvenční rozsah 50 Hz až 20 kHz a citlivost -40 dBV/Pa (+- 3 dB).

Sony STM10

Externí mikrofon je kovový a můžete jej dovybavit ještě pěnový krytem, který utlumí nepříjemné zvuky, které může produkovat například vítr. Oba malé mikrofony jsou pod úhlem 120°, což by mělo zaručit optimální příjem zvuku při nahrávání. Kompatibilitu Sony zaručuje s modely Xperia Z2 a Xperia Tablet Z2. Zda budete moci toto nové příslušenství, které by se mělo dostat do prodeje během dubna, využít i na starších modelech, není v tuto chvíli jisté.

Zdroje: expertreviews.co, sonymobile.com

Diskuze ke článku
JaroB
XPERIA Z2 od dnes v predaji na Thaiwane ale EU ako prioritný trh pre SONY nebude dúfam čakať dlhšie ako týždeň ...
http://sonyviet.vn/2014/03/hinh-anh-mo-hop-dau-tien-cua-xperia-z2/

Takéto balenie keby dávali aj v EU :))
Martin
Vzhledem k 3,5 jacku to bude kompatibilní se vším, a ne jenom ze Z2 nebo ne ?
Lukáš
Neexistují podobné mikrofony i od jiných výrobců? Stačí kompatibilní aplikace a mělo by to fungovat teoreticky všude, co vzpomínám, tak na iphone toho existovalo celkem dost.
Nespokojenec
Sony jde cestou zdokonalovani.Od Z do Z2.Hlavnim problemem byl v Evrope displey,A navic na nekterych trzich vic druhu,IPS,TFT, A taky je dobre ze prestanou u Z2 lepit folie na skla.Ale co nechapu proc media a tisk tvrdily ze letošni rok je ve znameni QHD displeju.Letosni vlajkove smartphiny zatim nenabizeji toto rozliseni.Nevim jak to bude u LG G3 ale myslim si ze fullhd,bude převažovat.At uz na vyrobu a cenu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze