Sony představilo novou řadu flash disků s USB-C konektorem

19

Japonské Sony se pochlubilo novou řadou svých flash disků, které by měly uspokojit ty nejnáročnější uživatele. Disponují nejen vysokou přenosovou rychlostí, ale nabízí již také nový konektor USB-C.

Sony USM-CA1

Nová řada USB 3.1 Gen1 CA1 nabízí nejnovější USB standard Type-C & A s celkovou přenosovou rychlostí až 130MB/s (rychlost čtení dat). Zařízení vyniká vysokou odolností a stylovým designem a zvládá rychlejší a chytřejší přenos vašich souborů. Nová řada flash disků je určena například pro archivaci fotografií, hudby, videí a dalších dat nebo pro přenos souborů mezi zařízeními.

Nový flashdisk by měl uspokojit vaše nároky na dodatečnou ukládací kapacitu vašich zařízení, včetně tabletů s operačním systémem Android nebo PC. Flash disky z řady USB 3.1 Gen1 CA1 využívají duální konektory, včetně nového standardu Type-C USB a Type-A, které umožňují širší využití. Elegantní konektor je kompatibilní s různými zařízeními, například s chytrým telefonem, je však zároveň dostatečně robustní pro připojení k tabletu či laptopu. Flash disk podporuje zařízení typu Windows, Macintosh, Android a Chromebook, která disponují Type-C a Type-A porty.

Flash disk USM-CA1 bude v prodeji od února 2016 ve verzích s úložnou kapacitou 16 GB, 32 GB a 64 GB. Cena prozatím oznámena nebyla.

Zdroj: Tisková zpráva Sony

Diskuze ke článku
Mourinho
vypadají pěkně, ale to nejde strčit do normálního PC s USB2.0?
Jirka.S
Docela vtipné že flashky s cčkem ano, ale jejich telefony všechny mají ještě micro. Podle mého je na to brzo a noc se to prodávat nebude, ano je dobré být na nový typ c připravený, ale kolik lidí si to zatím koupi a bude pro to mít využití. Až aspoň polovina výrobců telefonu, tabletů a notebooků do svých modelů dá tento konektor tak to bude mít cenu takovéto příslušenství, do té doby akorát nenávratná investice.
Lsn
Typický čongové.... Xperii bez céčka, ale fleška klidně -_- Pak čtu komentáře, že Sony je nej....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze