Sony Xperia Stream přichází. Nezbytnost pro všechny vášnivé hráče

2
Sony Xperia Stream přichází. Nezbytnost pro všechny vášnivé hráče
Fotografie: Sony
  • Jde o oficiální příslušenství pro Xperii 1 IV
  • Chladící pouzdro má na těle i potřebné konektory

Sony dnes představilo poměrně zajímavé příslušenství v podobě Xperie Stream. Jde o chladící pouzdro výhradně určené pro Xperii 1 IV, které poslouží především vášnivým hráčům mobilních her. Telefon se do pouzdra vloží horizontálně a propojí prostřednictvím UCB-C. Na těle pouzdra nejsou tlačítka ani joysticky, což znamená, že hraní her nadále probíhá výhradně skrze displej telefonu.

Příslušenství Xperia Stream

Naopak na spodní hraně je sestava několika konektorů. V prvé řadě jde o HDMI, které umožňuje propojení s televizí či monitorem, byť dojem kazí omezení na rozlišení 1080p při obnovovací frekvenci 120 Hz. Dále se dostalo na 3,5mm jack, USB-C pro případné nabíjení a také klasický LAN pro stabilnější připojení. Při tomto streamování by se Xperia 1 IV opravdu výrazně přehřívala, případně ztrácela výkon. Pouzdro je ale naštěstí vybaveno malým ventilátorem, který zařízení uchladí. Jeho provoz bude možné regulovat skrze aplikaci.

V tuto chvíli je příslušenství Xperia Stream představeno pro japonský trh, kde jeho cena činí v přepočtu zhruba 4,5 tisíce korun i s daní. Dostupnost na globálním trhu není známa. Sony pouze dodalo, že minimálně v Japonsku bude Xperia 1 IV prodávána v edici 512+16 GB právě s Xperií Stream.

Sony Xperia 1 IV

Rozměry165 × 71 × 8,2 mm, 185 g
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 120 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Johan Nohaj
Johan Nohaj
Cital som na Twitter -Japan ze je to uzasny doplnok pre hracov, najvacsi problem je procesor 8/1 od Samsungu ( neskutocna hamba pre Samsung). Skoda ze nebol pouzity 8+/1

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze