Sony na vzestupu: za Q4 2012 prodalo 10 milionů smartphonů

46

Japonskému gigantu Sony odkoupení podílu v divizi mobilních zařízení od švédského Ericssonu v dlouhodobém měřítku nakonec prospělo. Napovídají tomu alespoň odhady počtů prodaných kusů v posledním čtvrtletí loňského roku.

Minulý rok muselo Sony po deseti letech, kdy vyrábělo mobily společně se švédským gigantem Ericsson, světu dokázat, že se o svůj z budoucího hlediska určitě důležitého business dokáže postarat. Jak ukazují poslední odhady renomované analytické společnosti IDC, výrobci se toto osamostatnění nakonec podařilo uskutečnit úspěšně. Naplno se to projevilo v nejdůležitějším období minulého, premiérového roku Sony Mobile, tedy čtvrtém kvartálu.

Sony ve čtvrtém kvartálu, který je pro výrobce důležitý kvůli vysokému nákupnímu potenciálu zákazníků díky předvánočním období, podle odhadů IDC Sony prodalo necelých 10 milionů smartphonů. Je to znatelný nárůst oproti stejném období v roce 2011, posledním roce Sony Ericssonu, ve kterém se prodalo pouze zhruba 6 milionů smartphonů. Sony se tedy v žebříčku světových výrobců řadí na čtvrté místo těsně za Huawei, který prodal o více než milion chytrých telefonů víc.

Tip: Sony končí s low-endy, chce vyrábět jen dražší telefony

Na kompletní tabulku prodejů všech výrobců smartphonů podle IDC se můžete podívat níže. Nutno připomenout, že se jedná pouze o odhad, a přesná čísla se dozvíme 7. února, kdy celá Sony Corporations zveřejní své kompletní hospodářské a finanční výsledky. To bychom se měli dozvědět i množství dalších zajímavých údajů mim jiné o tržbách divize, jaká byla marže, či jaká je průměrná cena jednoho telefonu.

Odhad prodejů smartphonů v Q4 2012 v roce 2012 podle IDC

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Sony jede
Sony držím pěsti, je vidět, že na rozdíl od Nokie vsadili na prodejnější OS.
Orion
Jo ! Jen tak dále :)
stepo
Skvěle!! Tak konečně se Sony začíná vracet na vysluni!! Kam rozhodně patří!. Doufám že jim to vydrží a budou prodávat více a více svých skvělých smartphonu řady Xperia. Sám jsem od vánoc šťastným majitelem Sony Xperia S. A i předtím jsem měl jedině telefony a a potom smartphony od Sony (ericsson)
Jo
Sony bych si asi aktuálně nekoupil, ale raduji se, že se jim daří, a přeji jim to!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze